19-vuotias tyttö ei ole ajellut karvojaan neljään vuoteen – tässä lopputulos, joka jakaa mielipiteitä: "Liian kuvottava ollakseen koskaan parisuhteessa"

Nevadassa asuva Macey Duff, 19, lopetti ihokarvojensa ajelun neljä vuotta sitten. Macey aloitti karvojen poistamisen jo noin 10-vuotiaana, koska tunsi yhteiskunnan vaativan sitä. Asiasta uutisoi muun muassa The Sun.

Macey häpesi ihokarvojaan, eikä uskaltanut antaa niiden kasvaa. Pelkkä ajatus karvojen näkymisestä julkisella paikalla pelotti häntä, sillä nainen pelkäsi joutuvansa naurunalaiseksi.

– Aloin sheivata noin kymmenvuotiaana, sillä kaikki muutkin naiset ajelivat karvansa. Minulle opetettiin, että kaikkien naisten tulee tehdä niin, Macey selittää.

Hän poisti karvansa aina, kun niitä alkoi ilmaantua. Macey kertoo, että hänellä oli vaikeuksia hyväksyä itseään sellaisena kuin hän on.

– En ymmärtänyt vielä tuolloin, että voisin kyseenalaistaa vallitsevat olosuhteet. Minun oli silti vaikea käsittää, miksi minun piti poistaa karvani muiden iloksi.

Nainen rannalla muutti ajatusmaailmaa

Vuonna 2016 Maceyn perhe muutti Havaijille. Tuolloin hänen siskonsa huomasi rannalla naisen, jolla oli paljon ihokarvoja jaloissaan ja kainaloissaan. 

Kun Macey kuuli siskoltaan naisesta, hän inspiroitui. Löydettyään Instagramista muitakin naisia, jotka eivät sheivanneet, Macey päätti seurata heidän esimerkkiään.

– Maailmani muuttui kun näin ensimmäistä kertaa naisen, jolla oli ihokarvoja, hän kertoo.

– En voi edes kuvailla tuntemaani helpotuksen määrää, kun sain tietää että maailmassa on naisia, jotka uhmaavat yhteiskunnan asettamia kauneusihanteita.

Vaikka ihokarvojen kasvattaminen tuntui Maceysta aluksi pelottavalta, hän ei kadu sitä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Löysi yhteyden kehoonsa

Ihokarvojen kasvettua Macey koki löytäneensä uudenlaisen yhteyden kehoonsa.

– Saavutin hyvin henkilökohtaisen yhteyden omaan kehooni. Tunsin syvää kiitollisuutta siitä, että olin oma itseni.

Noin kuukausi karvojen kasvattamisen jälkeen Maceyn olo alkoi tuntua mukavalta. Kutina ja ärsytys oli jäänyt taakse. Nainen ei ole koskenutkaan sen jälkeen karvanpoistohöyliin.

Macey on inspiroinut myös perheenjäseniään laskemaan höylänsä. Naisen siskot ovat lopettaneet sheivaamisen kokonaan, kun taas tämän äiti on luopunut kainalokarvojen ajelusta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Julmaa kritiikkiä

Eräs Maceyn kuvista keräsi paljon huomiota Facebookissa. Negatiivisten kommenttien määrä järkytti. Hän on saanut haukkuja ja kritiikkiä niin sosiaalisessa mediassa kuin kasvotustenkin.

– Aluksi olin surullinen ja hämmentynyt. 

– Sitten koin valaistuksen ja ymmärsin, että vaikka heidän sanansa satuttivat, kylvin aatteeni siemeniä. Kaiken kaikkiaan olen kiitollinen siitä, että kuvani levisi niin laajalle, Macey sanoo.

Maceyn ulkonäköä on haukuttu myös esimerkiksi kaduilla.

– Täysin tuntemattomat ihmiset ovat tulleet luokseni ja ilmaisseet kuvotuksensa ihokarvoistani.

– Minua on haukuttu rumaksi ja minulle on sanottu, että olen liian kuvottava ollakseni koskaan parisuhteessa, Macey sanoo.

Haluaa kannustaa muita olemaan omia itsejään

Macey kokee kaikesta huolimatta ihokarvojen voimaannuttavan häntä. Nyt hän kannustaa kaikkia olemaan täysin omia itsejään.

– Neuvoni kaikille, jotka toivovat rikkovansa yhteiskunnan kauneusihanteita: ole lempeä itsellesi. Ole oma aito itsesi ja anna itsesi poiketa yleisestä ulkoisen kauneuden käsityksestä.

– Olet sen arvoinen. Älä anna kenenkään ilkeiden sanojen lannistaa sinua. Olet vahva ja syntynyt kauniiksi, Macey kannustaa.

 Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat