Katrina ei ole ajanut karvojaan kahdeksaan vuoteen – oma äitikin kutsui kuvottavaksi: "Se oli pahinta”

Pietarissa asuva nainen aloitti karvojensa ajelun jo 12-vuotiaana. Kahdeksan vuotta myöhemmin hän kyllästyi jatkuvaan höyläämiseen ja päätti antaa karvojensa kasvaa luonnollisesti.

– Tässä ei ole kyse karvoituksesta, tässä on kyse valinnasta, Katrina Hendrix sanoo The Sunin haastattelussa.

28-vuotias Katrina ei ole ajellut karvojaan kahdeksaan vuoteen. Ensin hän lopetti häpykarvojensa ajelun. Seuraavaksi rauhaan jäivät kainalokarvat. Viimeisenä Katrina lopetti sääriensä höyläämisen. Kokonaisuudessaan tapojen muuttamiseen kului muutama kuukausi. Sen jälkeen Katrina ei ole karvoihinsa kajonnut.

Ja ei, naisillakaan vartalon karvat eivät kasva loputtomiin, vaan ne jäävät muutaman sentin mittaisiksi – aivan kuten miehilläkin.

Naiset suhtautuvat karvoihin miehiä kriittisemmin

Joka tapauksessa naisen karvoitus – siis muualla kuin hiuksissa ja kulmissa – aiheuttaa paheksuntaa erityisesti toisissa naisissa, Katrina on huomannut. Hänen oma äitinsä kutsui höylän hylännyttä tytärtään ”kuvottavaksi”. Isäpuoli nauroi Katrinalle ja sanoi kapinallisuuden olevan väliaikaista.

– Se oli pahinta: sellaisten sanojen kuuleminen rakkaittesi suusta oli kuin luoti sydämeen, Katrina luonnehtii.

Vähitellen vuosien kuluessa äiti on oppinut hyväksymään tyttärensä sellaisena kuin on.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kaduilla tuntemattomat saattavat haukkua Katrinaa ”rumaksi friikiksi”, ”hulluksi feministiksi” ja ”hirviöksi”. Ajan myötä Katrinalle on kehittynyt kyky olla välittämättä siitä, mitä muut ihmiset hänestä ajattelevat. Asennoitumiseen on auttanut se, että yksikään mies ei ole ollut hänen karvoitustaan vastaan.

– Se näyttää olevan hyväksyttävämpää miehille kuin naisille. Tajusin, että jos mies haluaa olla kanssasi intiimisti, karvoitus on viimeinen asia hänen mielessään.

Miesten karvattomuuteen suhtaudutaan joustavammin

Katrinan aviomies ei ole karvoituksen suurin ystävä, mutta hän arvostaa ja hyväksyy puolisonsa valinnan. Kerran pariskunta teki yhdessä testin. Katrinan puoliso ajoi säärikarvansa, ja he ottivat yhteiskuvan. Ihmisten oli vaikea hyväksyä sekä naisen karvaisia että miehen karvattomia sääriä.

Tosin samalla kun Katrinan karvaisuus tuomittiin yksioikoisesti, hänen puolisonsa karvattomuudelle etsittiin perusteita esimerkiksi tatuoinnin ottamisesta tai uintiharrastuksesta.

Huolimatta ihmisten pinttyneistä asenteista Katrina ei aio ajella karvojaan ja puristautua vanhaan naismuottiin. Se on hänen valintansa, johon hänellä on vapaus.

Lue myös:

    Uusimmat