19-vuotias poika keräsi kymppitonnin "vauvojen turvalaatikkoon" – sille tuli heti käyttöä: "Se toimi täydellisesti, juuri siten kuin on suunniteltu"

19-vuotias nuori keräsi 10 000 dollaria asennuttaakseen kotikaupunkiinsa vauvoille turvallisen "palautuslaatikon". Nyt laatikko on pelastanut hengen.

Hunter Wart, 19, keräsi rahaa asennuttaakseen Safe Haven Baby Boxin, siis vauvoille turvallisen "palautuslaatikon", kotikaupungissaan Indianassa. Nyt nuorta miestä kiitellään saavutuksesta, sillä laatikko on jo pelastanut yhden lapsen hengen, kertoo CNN.

Laatikko maksoi kymppitonnin

Hunter ajoi vuoden ajan nurmikoita ja keräsi kierrätysmetallia saadakseen rahaa vauvalaatikkoon, johon kuka tahansa voi turvallisesti jättää vastasyntyneen vauvansa, mikäli ei enää jostain syystä kykene huolehtimaan hänestä.

Laatikko maksoi 10 000 dollaria, ja se asennettiin paikallisen paloaseman yhteyteen. Hunter päätyi laatikon hankkimiseen osana kouluprojektiaan.

– Se vaati paljon kovaa työtä. Paljon verta, hikeä ja kyyneleitä, pojan äiti Julia sanoo.

Laatikkoon jätettiin tunnin ikäinen vauva

Kesäkuussa 2019 Hunterin kova työ palkittiin, kun laatikko viimein saatiin asennettua. Vuoden 2020 alussa laatikosta löytyi terve tyttövauva.

Laatikon hälytin ilmoittaa laatikon käytöstä minuutin sisällä siitä, kun lapsi on pantu laatikkoon. Palopäällikkö Brad Lucas arvioi, että laatikkoon jätetty vauva oli noin tunnin ikäinen.

– Olemme riemuissamme siitä, että laatikkoa käytettiin. Se toimi täydellisesti, juuri siten kuin on suunniteltu, Lucas sanoo.

Lapsi vietiin sairaalaan. Hänelle tullaan etsimään uusi koti.

Hunter laatikon vieressä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Laatikot pelastavat vauvoja

Vauvalaatikkoidean kehittänyt Monica Kelsey joutui itse vauvana hylätyksi, ja halusikin auttaa vanhempia, jotka eivät kykene huolehtimaan vauvoistaan.

Hän toivoo, että mikäli adoptio tai abortti eivät tule kyseeseen, lapsen voisi turvallisesti ja vailla tuomitsemista jättää turvalliseen laatikkoon.

Kelseyn mukaan 2–3 hylättyä vauvaa menehtyi Indianassa joka vuosi ennen kuin laatikoita alettiin asentaa, sillä lapsia jätettiin esimerkiksi roskiksiin tai sairaalan oven eteen ulos. Tämän jälkeen kuolemia ei ole ollut.

Hunter keksi vauvalle lempinimen

Hunterin kunniaksi järjestettiin lehdistötilaisuus, ja hän sai rintakorun kiitokseksi toiminnastaan. Hunter on toivonut, että pientä tyttöä kutsuttaisiin nimellä Mia-vauva.

– Toivon, että jonain päivänä hän näkee tarinan siinä, miten hänet turvallisesti asetettiin vauvalaatikkoon, johon keräsin rahaa. Sitten hän voi etsiä minut netistä, Hunter sanoo.

Nuori mies kerää nyt rahaa toiseen vauvalaatikkoon.

Lähde: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat