Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

19.8.2003 Kala ja kasvispaletti uunissa

Kalaa ja kasvispaletti uunissa
Kalaa ja kasvispaletti uunissaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 19.08.2003 18:19

0,7-1 kg:n perattu siika, kuha tai kirjolohi
1 tl suolaa, mustapippuria myllystä
2-3 timjamin- tai rakunanoksaa
4-6 perunaa
1 salaattifenkoli
1 sipuli
1 kesäkurpitsa ( -1 munakoiso)
3-5 tomaattia
vähän hyvää rypsi- tai oliiviöljyä
1 sitruuna
1/2 tl suolaa, mustapippuria myllystä
tuoreita basilikan ja timjamin lehtiä
2-3 dl kalalientä (fondista) tai kuivaa valkoviiniä+ kalalientä

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Suomusta, perkaa ja huuhdo kala tarvittaessa. Muista poistaa kidukset. Kuivaa talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja päälle suolaa ja mustapippuria ja sujauta timjaminoksat mahaan.
3. Huuhdo kasvikset ja kuori sipuli ja perunat tarvittaessa. Leikkaa perunat, sipuli ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kesäkurpitsa ja munakoiso, jos käytät sitä sekä tomatit ja sitruuna.
4. Kypsennä ruoka soikeassa isohkossa vuoassa. Lado pohjalle viistosti vähän pystyyn perunaviipaleet, sen päälle fenkoli-, munakoiso- ja kesäkurpitsa- sekä viimeeksi paksuhkot tomaattiviipaleet niin että keskikohdassa on vähiten kasviksia. Ripottele sekan mausteita ja yrttejä sekä sipulirenkaan puolikkaita. Ideana on että kaikki kasvikset näkyvät vähän.
5. Kaada kalaliemi vuokaan ja pirskottele päälle vähän öljyä.
6. Nosta kala kasvisten keskelle syvennykkseen. Peitä kalan pinta sitruunaviipaleilla. 7. Kypsennä vuokaa 200 asteessa 45-60 minuuttia uunin alaosassa. Kokeile kalan ja perunoiden kypsyyttä. Tarjoa lisäksi ruisleipää.



Mustaherukkavaahto

MustaherukkavaahtoMustaherukkavaahtoCopyright MTV Oy 2003

n. 3 dl perattuja mustaherukoita
1-2 rkl sokeria
1 valkuainen
1 tlk (2dl) vanilja- tai kinuskikastiketta

koristeeksi:
kokonaisia marjoja ja tuoreita mintun lehtiä

1. Soseuta herukat ja sokeri tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Lisää valkuainen ja anna käydä kuohkeaksi ja vaaleaksi.
2. Lisää vähitellen vanilja- tai kinuskikastike tai vatkaa kastike erikseen vaahdoksi ja yhdistä se marjavaahtoon.
3. Jaa tarjoilumaljoihin ja ripottele päälle muutama herukka ja mintunlehti

Toimittajana Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."