19.4 Nopeat tomaattisilakat

  • 500 g silakkafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1 purjo
  • kastike:
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 dl kalalientä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hieman öljyä vuoan voitelemiseen

Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit tilkassa öljyä inkiväärin kera. Lisää kalaliemi ja tomaattimurska. Anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita silakka fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle työlaudalle. Mausta ne suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella. Kääri fileet rullalle ja asettele vieriviereen uunivuokaan. Halkaise ja hienonna purjo. Ripottele silakoiden päälle. Kaada kastike silakoille ja laita vuoka uuniin. Paista 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Tarjoile silakoiden kera keitettyjä tilliperunoita.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat