Mainos

18-vuotias sai karmean ihottuman – diagnoosin saaminen kesti vuosia

Lääkärit olivat pitkään ymmällään Jokiva Riversin tilasta. Nyt Riversiä on hoidettu kemoterapialla, ja lisäksi hän ottaa 21 pilleriä päivittäin.

Amerikkalainen Jokiva Rivers, 22, sai tietää vakavasta sairaudestaan ikävällä tavalla. Nainen sai kivuliaita rakkoja iholleen jo 18 vuoden iässä. Hänen ihonsa myös punehtui voimakkaasti.

Punahukkaa kutsutaan myös termillä SLE, joka tulee sanoista systeeminen lupus eryhthematosus. Suomessa sitä sairastaa noin 1500 ihmistä. Sairauden eräs oire on herkistyminen auringonvalolle.

Lähde: Terveyskirjasto

Lääkärit olivat pitkään ymmällään Riversin tilasta ja diagnosoivat tälle aluksi ekseeman. Atooppinen ekseema on toistuva, tulehduksellinen ihotauti, joka aiheuttaa kutinaa. Iho-oireiden pahennuttua ja Riversin munuaisten osoittaessa pettämisen merkkejä testit viimein paljastivat, että Rivers kärsii punahukasta.

– Kaikki meni alamäkeen sen jälkeen, Rivers kuvasi Daily Mailille.

Riversin keho hyökkää terveitä kudoksiaan vastaan. Hän on myös allergisoitunut auringonvalolle, joka aiheuttaa rakkuloita ja ihottumaa.

Riversiä on hoidettu kemoterapialla, ja lisäksi hän ottaa 21 pilleriä päivittäin. Punahukka ei kuitenkaan parane koskaan.

Rivers on ollut toipilaana jo vuoden. Hän haluaisi jo palata töihin ja yrittää saada vauvan miehensä kanssa. Rivers kiittelee miestään hyvästä hoidosta ja tuesta. 

– Olen laihtunut 19 kiloa viimeisen vuoden aikana ja ihoni näyttää nyt paljon paremmalta, jokainen päivä on edelleen jatkuvaa kamppailua, mutta jos Howardia ei olisi, en olisi selvinnyt tästä, Rivers kuvaa.

Lähde: Caters news, Daily mailKäypähoito.fi

***

3:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.