Mainos

18 salaisuutta, jotka mies toivoisi sinun tietävän

Nainen, kunpa tietäisit, mitä kaikkea miehen mielensopukoissa oikein tapahtuu – niin häntä ja hänen käytöstään olisi myös huomattavasti helpompi tulkita.

Terveyssivusto WebMd.com kokosi sukupuollten eroja tutkineiden psykologien vinkit ja huomiota, miten mies käyttäytyy.

1. Myös miehet puhuvat tunteistaan – mutta epäsuorasti

“Ei puhu eikä pussaa” -uskomus olisi aika heittää romukoppaan. Kaikille tunteista puhuminen ei kuitenkaan ole helppoa, mutta miehen on helpompi puhua tunteistaan epäsuorasti. Kysy häneltä, millainen hänen mielestään olisi romanttinen viikonloppu. Tai mitä hän ajatteli, kun hän näki sinut ensimmäisen kerran. Hänen vastauksensa paljastavat, mitä hän tuntee.

2. Mies osoittaa teoin rakastavansa sinua

Kaikille “minä rakastan sinua” -lauseen sanominen ei ole helppoa. Mutta monet miehet osoittavat välittävänsä tekojen kautta: hän siivoaa, vie roskat, tekee ruokaa tai yllättää sinut

3. Mies ottaa sitoutumisen tosissaan, kun sen aika on

Sitoutumiskammoinen mies on yleinen klisee. Miehet ottavat kuitenkin avioliiton tosissaan – miehillä sitoutumisvietti vain tapahtuu myöhemmin. Osittain myös siksi, että he haluavat olla täysin varmoja, kenen kanssa he lyövät hynttyyt yhteen tai astelevat alttarille. WebMd:n mukaan 90 prosenttia naimisissa olevista miehistä sanoo, että menisivät uudelleen naimisiin saman naisen kanssa.

4. Mies kyllä kuuntelee sinua

Kun kuuntelet jota kuta, saatat nyökytellä, myötäillä ja kompata häntä. Se on tapa osoittaa, että kuuntelen sinua. Kaikki miehet eivät näin tee, vaan he ovat hiljaa. Mutta se, ettei hän sano mitään, ei tarkoita etteikö hän kuuntelisi. Hän saattaa mieluummin kuunnella hiljaa ja samalla miettiä ajatuksen kanssa, mitä sanot.

5. Mies haluaa harrastaa kanssasi

Miesten mielestä yhteiset aktiviteetit vahvistavat välillänne olevaa sidettä jopa enemmän kuin tunteista puhuminen. Harrastukset, urheilu ja seksi ovat niitä aktiviteetteja, jotka saavat miehen tuntemaan olevansa lähempänä kumppaniaan.

6. Mies tarvitsee omaa aikaa

Kukapa meistä ei kaipaisi omaa aikaa – mutta miehille on erityisen tärkeää puuhailla joskus omiaan. Kannusta häntä menemään salille tai viettämään omaa aikaa. On hyvä antaa toiselle tilaa.

7. Miehet pitävät isäänsä roolimallinaan – tai ainakin he ottavat oppia heiltä

Jos haluat tietää miten mies käyttäytyy suhteessa, tutustu hänen isäänsä. Se, miten isä kohtelee partneriaan, antaa osviittaa siitä, miten mieskin käyttäytyy suhteessa.

8. Miehet eivät yhtä pitkävihaisia kuin naiset

Naisilla on tapana muistaa negatiiviset kokemukset pidempään ja kärsiä pidempään stressistä, jännityksestä tai surusta. Miehillä on tapana siirtyä eteenpäin huomattavasti nopeammin eivätkä he jää yhtä herkästi murehtimaan epämiellyttäviä kokemuksia. Joten ensi kerran kun haluat puhua edellisillan riidastanne, mies on jo saattanut unhoittaa sen.

9. Miehet eivät ymmärrä hienovaraisia vihjailuja

Miehet eivät huomaa yhtä helposti sanomattomia signaaleja, mitä saatat äänensävyillä, kehonkielellä tai kasvojen ilmeillä ilmaista. He eivät välttämättä osaa edes nähdä surua toisen kasvoilta. Jos haluat, että mies ymmärtää sinua, sano siitä suoraan.

10. Miehelle arvostus on arvokasta

Näytä miehelle arvostavasi häntä ja hänen tekojaan, ja näet miten hänen käytöksensä muuttuu. Tutkimusten mukaan ne isät osallistuvat lasten- ja kodinhoitoon enemmän, jotka kokevat olevansa arvostettuja puolisonsa silmissä.

11. Mies miettii seksiä erittäin paljon

Suuri osa alle 60-vuotiaista miehistä miettii seksiä vähintään kerran päivässä – naisista sen sijaan yksi neljästä. Miehet myös fantisoivat seksistä lähes puolet useammin kuin naiset ja heidän fantasiansa ovat myös monimuotoisempia.

12. Mies haluaa löytää merkittävän seksikumppanin – ikään kuin sielunkumppanin

On myytti, että mies pitäisi seksiä vain seksinä. Monille miehille seksi on tärkeä osa sitoutumista ja seksuaalinen tyytyväisyys on mitattavissa myös siihen, kuinka tyytyväisiä he ovat suhteeseen – aivan kuten naisetkin. Mies arvostaakin pitkäaikaista kumppaniaan, sillä he tietävät mistä kummatkin pitävät.

13.  Mies pitää siitä, kun ehdotat seksiä

Suuri osa miehistä kokee, että ainoastaan he ehdottavat seksiä. He kuitenkin toivovat, että nainen tekisi myös aloitteen – ja useammin. Älä pelkää kertoa miehellesi, että olet sillä tuulella.

14. Mies ei aina halua sekisä

Ei, mieskään ei aina halua seksiä. Kun stressi painaa, ei silloin tee mieli. Mutta se ei johdu sinusta.

15. Mies haluaa miellyttää kumppaniaan

Sinun hyvinvointisi ja nautintosi on tärkeää miehelle. Mutta hän ei tiedä mitä haluat, ellet kerro hänelle. Mies tuntee olonsa hyväksi, kun sinäkin tunnet.

16. Miehille tulee suorituspaineita

Kaikille miehille tulee suorituspaineita, etenkin silloin kun ikää tulee, eikä kroppa toimi enää kuin ennen. He ovat huolissaan vartalostaan, tekniikastaan ja kestostaan.

17. Mies pettää, jos tarpeet eivät täyty

Jos mies tunne olevansa rakastettu tai arvostettu suhteessaan, hän saattaa lähteä etsimään sitä tunnetta jostain muualta. Yksi saattaa hukuttaa itsensä töihin, toinen urheiluun tai videopeleihin. Kolmas pettää.

18. Hän on panostanut sinuun

Mies ei halua heittää pitkää suhdetta romukoppaan. Jos olet valmis tekemään töitä suhteenne eteen, niin on mieskin.

Mutta entäpä ikuisuuskysymys siitä, voivatko mies ja nainen olla vain ystäviä? Näin miehet vastaavat:

2:02

Lähde: WebMd

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.