17-vuotiasta poikaa syytetään kouluampumisen valmistelusta Pirkanmaalla – käräjäoikeus antaa tuomion

Syyttäjän mukaan poika valmisti aseen osia tarkoituksenaan valmistaa konepistooli.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa 17-vuotiaalle pojalle, jota syytetään kouluampumisen valmistelusta.

Syyttäjän mukaan poika valmisti aseen osia konepistoolin rakentamiseksi. Aseen rakentamisen tarkoituksena oli syyttäjän mukaan kouluampuminen jossakin oppilaitoksessa.

Poikaa syytetään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, ampuma-aserikoksesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Viimeksi mainitun syytekohdan mukaan poika oli sanonut sosiaalityöntekijälle puhelimessa, että ajaa tämän yli autolla.

Vaaditaan vähintään vuoden ehdollista vankeusrangaistusta

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet tämän vuoden tammikuussa. Pojalle vaaditaan vähintään vuoden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille tämän lähipiiristä tulleen vihjeen perusteella. Epäilty otettiin kiinni tammikuun lopulla, ja hän oli vangittuna helmikuun alkupuolelle asti.

Poika on myöntänyt ampuma-aserikoksen mutta kiistänyt valmistelurikoksen. Hän on sanonut, ettei hän suunnitellut väkivaltarikosta tai toimivan aseen valmistamista.

Poika on myös kiistänyt uhanneensa sosiaalityöntekijää. Hän on sanonut käyttäneensä epäasiallista kieltä, koska oli pettynyt ja kiukkuinen sosiaalityöntekijän tekemän päätöksen takia. Poika on kertonut sanoneensa, että toivoo sosiaalityöntekijän jäävän auton alle.

Lue myös:

    Uusimmat