Mainos

17-vuotias törmäsi moottoripyörällä poliisiautoon - yritti paeta ambulanssista

Oikeus langetti ehdollista vankeutta viime kesänä kevytmoottoripyörällä poliisiautoon törmänneelle 17-vuotiaalle nuorukaiselle. Humalaisella pojalla ei ollut kypärää, eivätkä jarrutkaan olleet kunnossa. 

Teko tapahtui Meri-Rastilassa kesäkuun lopussa aamuyöllä 4.30 aikaan.

17-vuotias kertoi lainanneensa kaverinsa kevytmoottoripyörää. Hän oli ollut humalassa ja ajoi kevyen liikenteen väylää ilman kypärää lyhyen matkaa. Hän sanoi poliisiauton peruuttaneen, eikä hän ehtinyt jarruttaa, kun pyörän takajarru oli rikki. Poika arvioi nopeudekseen 30 km/h.

Törmäyksessä nuorukaisen hampaat murtuivat, leuka viottui ja päähän tuli kuhmu. Poliisiautoon ja moottoripyörään tuli vaurioita.

17-vuotiaan veressä oli alkoholia kaksi promillea.

Paikalle tuli ambulanssi, mutta 17-vuotias yritti paeta siitä. Hän potki poliisia ja rimpuili, mutta päätyi nippusiteisiin ja käsirautoihin.

Pojan mukaan hän halusi pois ambulanssista ja oli siksi rimpuillut. Hän päätyi putkaan.

"Miksei pysähdy?"

Poliisimies kertoi oikeudessa, että hän oli tapahtumahetkellä suorittamassa toista tehtävää. Poliisi oli huomannut pienen crossipyörän ja oli ihmetellyt miksi pyörä ei pysähdy.

Poliisin mukaan poliisiauto oli paikallaan ja moottoripyörän nopeus oli 80 km/h.

Käräjäoikeus totesi, että poliisin on ollut vaikea arvioida kohti tulleen moottoripyörän nopeutta. Suhteellisen vähäisten vammojen ja vaurioiden takia nopeus ei kuitenkaan voinut olla huomattavasti yli nopeusrajoituksen, oikeus päätteli.

17-vuotias tuomittiin nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, virkamiehen vastustamisesta sekä lisäksi varkaudesta. Viimeinen liittyi elokuiseen murtoon Vesalan Siwaan, jossa nuorukainen anasti kolme olutpakkausta.

Ehdollista ja valvontaa

17-vuotias tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen, ensi kesään ulottuvaan ajokieltoon ja valvontaan 1 v 3 kk ajaksi.

Valvonnan aikana nuori pyritään palauttamaan ns. kaidalle tielle. Nuori tapaa rikosseuraamusviraston virkamiehiä ja tapaamisissa käsitellään tapoja selvitä erilaisista ongelmista.

17-vuotias määrättiin korvamaan liikennevakuutuskeskukselle poliisiauton vaurioista 1400 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.