16-vuotias superlupaus rikkoi Wayne Gretzkyn ennätyksen – mätti neljä maalia MM-kisoissa

Nuorten MM-kisojen seuratuimpiin pelaajiin lukeutuva 16-vuotias Connor Bedard mätti neljä maalia, kun Kanada murjoi Itävallan jäänrakoon lukemin 11–2.

Connor Bedardista odotetaan sukupolvensa dominoivaa pelaajaa ja vuoden 2023 NHL-varaustilaisuuden ykkösnimeä. Vasta 16-vuotias hyökkääjä väläytti Itävaltaa vastaan osaamistaan viime yönä.

Laukauksestaan ja ilmiömäisistä kiekollisista taidoistaan hehkutettu Bedard iski neljä maalia Itävallan verkkoon. Hänestä tuli nuorten MM-kisoissa myös ensimmäinen 16-vuotias kanadalainen hattutempun tehnyt pelaaja sitten vuoden 1977 ja Wayne Gretzkyn.

Tuolloin Gretzkykin ylsi "vain" kolmeen maaliin, joten Bedard pani vielä yhdellä maalilla paremmaksi kuin kautta aikojen parhaimpana jääkiekkoilijana pidetty lajilegenda.

– Tämä oli yksi ottelu, enkä usko, että tulen keräämään 2 800 pistettä NHL:ssä. On todella makeaa kuulla silti oma nimeni mainittavan hänen rinnallaan. Se on hyvä juttu, mutta meillä on vielä pitkä matka mentävänä tässä turnauksessa, Bedard summasi kanadalaiskanava Sportsnetin mukaan.

Bedard on vasta seitsemäs kanadalainen pelaaja, joka on mukana alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa 16-vuotiaana.

Kanada kohtaa keskiviikkona paikallista aikaa Saksan ja päättää lohkovaiheensa ottelulla Suomea vastaan uudenvuodenaattona. Nuoret Leijonat pelaa Kanada-kohtaamista ennen Tshekkiä vastaan Suomen aikaa keskiviikkona kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat