13-vuotias ihmelapsi päästettiin jäälle NHL-pelaajia vastaan – "Hän oli epätodellinen, he olivat ällikällä lyötyjä"

3:51
Katso! Nuoret Leijonat aloitti MM-turnauksen murskaavasti, Latvia nurin 6-1-lukemin.

Kanadalainen Connor Bedard on ylivoimaisesti seuratuin pelaaja jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonissa. Tämä ei ole uusi tilanne 17-vuotiaalle hyökkääjälle.

Vancouverista kotoisin oleva Bedard kiinnitti paikallisen valmentajan Jon Calvanon huomion ensi kertaa jo 5-vuotiaana.

– En voi sanoa, että hänet olisi voinut julistaa tulevaksi tähdeksi tuossa vaiheessa, mutta ahkeruuden ja motivaation pystyi erottamaan, Calvano muistelee The Athleticille.

Kovan työnteon mallin Bedard sai isältään Tomilta, joka painoi pitkää päivää vaarallisessa työssä metsätalouden saralla. Connor muun muassa hioi lapsena pihamaallaan tuntikaupalla laukaustaan – taito, josta sentteri tunnetaan parhaiten tänä päivänä.

Hän alkoi jättää ikäluokkansa pojat kauas taakseen viimeistään 10-vuotiaana. Tämän jälkeen Bedard taisteli säännöllisesti häntä monta vuotta vanhempia pelaajia vastaan.

Calvano nostaa esiin yksityiskohdan 13-vuotiaasta Bedardista.

– Heitin hänet mukaan paikallisten NHL-pelaajien 4 vastaan 4 -peleihin ja hän oli epätodellinen. Hän pelasi NHL-pelaajien kanssa ja teki maaleja NHL-maalivahdeille. He olivat ällikällä lyötyjä.  

Vuotta myöhemmin Bedard kiekkoili jo alle 18-vuotiaiden sarjassa. Tuloksena oli 84 tehopistettä 36 ottelussa.  

Kahdella kaudellaan WHL-junioriliigassa Bedard on mättänyt lähes 1,7 pistettä ottelua kohden – päättyneellä sesongilla 51+49=100 pinnaa 62 ottelussa. Hän oli liigan tehotykeistä selvästi nuorin.

Maalinteon ja laukaisemisen mallia hän on haalinut muun muassa Toronto Maple Leafsin supertähdeltä Auston Matthewsilta.

– Luulen, että olen katsonut kaikki hänen maalinsa. Nautin siitä paljon, Bedard paljastaa.

Bedardista povataankin Matthewsin tavoin ykkösvarausta NHL-draftissa. Matthews sai kunnian kesällä 2016 ennen Patrik Lainetta, Bedardin vuoro on edessä ensi vuonna. 

Sitä ennen Bedardin odotetaan loistavan U20-kisoissa, jotka keskeytettiin viime vuodenvaihteessa koronan takia. Bedard ehti jo iskeä yhdessä turnauksen ottelussa neljä maalia rikkoen näin Wayne Gretzkyn ennätyksen, mutta turnaus käynnistyi puhtaalta pöydältä Suomen aikaa tiistai-iltana.

Bedardin onkin pitänyt tottua siihen, että häntä verrataan Gretzkyn, Sidney Crosbyn ja Connor McDavidin kaltaisiin nimiin.

– Olen 17-vuotias, enkä ole tehnyt vielä mitään, nuorukainen linjaa.  

Turnausisäntä Kanada pelaa U20-kisojen avausottelunsa Latviaa vastaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja