16-vuotias jääkiekkoilija McKenna päätyi lopulliseen tekoon – viimeisistä hetkistä synkkä väite

16-vuotias jääkiekkomaalivahti McKenna Brown päätti elämänsä elokuussa. Pinellasin piirikunnassa Floridassa asunutta McKennaa oli hänen vanhempiensa mukaan kiusattu vakavasti.

McKenna Brownin tapauksesta on uutisoitu laajalti useissa ulkomaisissa uutisvälineissä. McKenna päätti elämänsä elokuussa 16-vuotiaana ennen kuin hänen viimeisen vuotensa East Lake High Schoolissa Floridassa oli määrä alkaa.

McKennan äiti Cheryl Brown on sanonut Fox 13:lle, että kolme väitetysti McKennaa kiusannutta joukkuekaveria on erotettu Lightning High School Hockey Leaguesta.

Cheryl-äiti on kertonut synkkiä väitteitä McKennan viime hetkistä. Hänen mukaansa McKennan jääkiekkojoukkueen pelaaja ja läheinen ystävä olivat pommittaneet tätä tekstiviesteillä, joiden sisältö oli loukkaavaa. Hän antoi esimerkin viestistä, jossa muun muassa luki, että "toivottavasti en näe sinua enää koskaan".

McKennan elämästä paljastettiin väitetysti myös arkaluonteisia salaisuuksia.

Cherylin mukaan eräs saman joukkueen pelaaja oli kannustanut sosiaalisessa mediassa katkaisemaan siteet McKennaan. Hänen mukaansa eräs kaveri oli sanonut, että hänen tehtävänsä oli jättää McKenna "ilman ainuttakaan ystävää".

Väitteiden mukaan kiusaamiseen oli ryhdytty sen jälkeen, kun McKenna oli alkanut jutella erään joukkuelaisensa entiselle poikaystävälle.

Äidin mukaan rankat sanat olivat murtaneet McKennan, joka päätyi sittemmin lopulliseen tekoon.

Etelä-Floridan yliopistossa pelaamisesta unelmoinut McKenna oli äitinsä mukaan muista huolehtinut henkilö, joka huomioi heidät, jotka kokivat olevansa syrjäytyneitä.

Äiti: Viestejä lähettänyt ilmestyi hautajaisiin

McKennan äiti Cheryl oli puhumassa tyttärensä tapauksesta hiljattain suositussa Dr. Phil -keskusteluohjelmassa. Cheryl kertoi McKennan jättäneen jälkeensä jäähyväiskirjeen.

– Hän jätti hyvin syvällisen kirjeen. Hän ei kertonut siinä yhdestäkään näistä ihmisistä, Cheryl sanoi.

Cherylin mukaan tekstiviestejä lähettänyt joukkueen pelaaja oli hänen hämmästyksekseen ilmestynyt McKennan hautajaisiin.

Tutkimukset käynnistetty

High school -kiekkoliiga ja Floridan sekä Yhdysvaltain amatöörijääkiekon organisaatiot ovat käynnistäneet McKennan tapauksesta tutkimukset. High school -liiga on toistaiseksi erottanut kolme pelaajaa tutkinnan jäljiltä.

– He katsoivat, että se rikkoi heidän eettisiä toimintaohjeitaan verkkokiusaamisen osalta, Cheryl sanoi.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat