Mainos

15-vuotias poika puukotti parikymppistä naista kaulaan – Poliisikin ymmällään: Miksi näin on päässyt käymään?

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina 15-vuotiaan pojan todennäköisin syin epäiltynä parikymppisen naisen tapon yrityksestä. Pojan epäillään puukottaneen naista kaulaan viime keskiviikkona Vaasassa. Poika ei tuntenut uhria etukäteen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eero Välimäen mukaan poikaa on kuulusteltu tapahtumien johdosta.

– Tarkoitus on tehdä myös rekonstruktio niin, että epäilty on mukana. Meillä on selkeä kuva tapahtumista ennen puukotusta ja sen jälkeen. Hämärän peitossa on, miksi näin on päässyt käymään, Välimäki kertoo MTV Uutisille.

Ilta-Sanomat julkaisi perjantaina jutun, joka pohjautui poliisin vangitsemisvaatimukseen. Jutun mukaan pojalla oli ollut ennen tekoa riitaa kotonaan.

Noin tunti ennen puukotusta pojan epäillään puhkoneen pysäköintialueella olleiden autojen renkaita Kotirannan kaupunginosassa.

Poliisi on kertonut, että nainen oli kävelemässä keskiviikkoiltana Onkilahden rantaväylällä, kun hänestä otettiin kiinni takaapäin ja iskettiin teräaseella. Epäilty puukotus tapahtui noin kello 19.

Nainen pääsi tilanteesta karkuun ja sai apua lähistöllä olleelta pariskunnalta. Nainen vietiin hoidettavaksi keskussairaalaan, josta hän on päässyt jo pois.

Puukotuksen jälkeen poika meni Palosaaren St1-huoltoasemalle.

– Muutamia minuutteja teon jälkeen poika tallentui huoltoaseman valvontakameroiden kuviin. Tästä meillä on hyvää kuvaa, vierailu huoltoasemalla kesti useamman minuutin. Tapahtumapaikalta on matkaa huoltoasemalle noin 500 metriä, Välimäki sanoo.

Poika otettiin kiinni noin kahden tunnin kuluttua puukotuksesta. Kiinniotto tapahtui Ristinummen ostoskeskuksen lähistöllä. Poliisi selvittää, oliko poika alkoholin vaikutuksen alaisena tekohetkellä.

"Harvinainen tapaus"

Välimäki pitää tapahtunutta harvinaisena.

– Kun otetaan huomioon epäillyn ikä, kohdevalinta ja aggressiivisuus tuolla tapaa, niin kyllä se on harvinaista.

Poika on edelleen vangittuna. Tutkinnanjohtajan mukaan vangitsemista jatketaan niin kauan, kunnes tutkinnalliset syyt poistuvat.

– Mielestäni, kun kyse on lapsesta, asiat pitää saada selvitettyä niin, että tutkinnallinen syy poistuu viikon sisällä. Sen jälkeen lapsi siirtyy sosiaaliviranomaisten huostaan. Sosiaaliviranomaiset ovat olleet mukana jutussa alusta lähtien, Välimäki kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.