Mainos

15-vuotiaan poika vangittiin, epäillään puukottaneen nuorta naista kaulaan: "Ei tuon ikäinen vankilaan kuulu”

Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut perjantaina 15-vuotiaan pojan, jonka epäillään puukottaneen nuorta naista puistossa Vaasassa, kertoo STT. Poika vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä.

Poliisi on kertonut, että nainen oli kävelemässä keskiviikkoiltana Onkilahden rantaväylällä, kun hänestä otettiin kiinni takaapäin ja iskettiin teräaseella. Poliisin mukaan epäilty tekijä ei tuntenut uhria entuudestaan.

Nainen pääsi tilanteesta karkuun ja sai apua lähistöllä olleelta pariskunnalta. Poliisi otti teosta epäillyn pojan kiinni myöhemmin keskiviikkona.

Nainen vietiin hoidettavaksi keskussairaalaan, josta hän on päässyt jo pois.

Tutkinnanjohtaja Eero Välimäki kertoo, ettei pojalla ole aikaisempaa taustaa, joka tekisi hänestä poliisille tutun.

Myöhemmin sosiaaliviranomaisten pohdittavaksi

Välimäki kertoo, että nuoruudestaan huolimatta poika aiotaan tutkinnallisista syistä pitää kiinni.

– Vaikka olen sitä mieltä, ettei tuon ikäinen vankilaan kuulu. On välttämätöntä saada tutkinta hänen osaltaan selväksi. Myös omien asioidensa vuoksi vuoksi ei voi olla vapaalla, hän toteaa.

– Kun poliisilla ei enää ole intressiä pitää häntä kiinni, on sosiaaliviranomaisten tehtävä pohtia, mitä mieltä ovat henkilöstä.

Nyt poliisi pyrkii selvittämään pojan aikeet ja teot asiassa. Poika on myöntänyt olleensa paikalla teräaseen kanssa kerrottuun aikaan, mutta kiistänyt rikoksen. Tekovälineeksi epäilty teräase on poliisin hallussa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.