Kuopion selittämätön puukotus: Naisen kimppuun hyökättiin yllättäen parkkipaikalla – epäillyn kotoa tehtiin karmea löytö

Käräjäoikeus passitti kolmekymppisen miehen tutkintavankeuteen Kuopiossa viime viikonloppuna tapahtuneeseen puukotukseen liittyen. Satunnaiselta vaikuttavan väkivallanteon syy on yhä hämärän peitossa.

Polisiin mukaan mies yritti tappaa itselleen entuudestaan tuntemattoman naisen Kuopion Saarijärventie 14:ssa sijaitsevan kerrostaloalueen parkkipaikalla viime sunnuntaina.

Poliisi on kertonut, että nainen oli hyökkäyksen alkaessa pesemässä autoaan, ja että mies kävi kimppuun mitään sanomatta. Naisen uskotaan valikoituneen väkivallanteon uhriksi sattumalta. Teosta epäilty mies asuu lähellä tapahtumapaikkaa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi vuonna 1990 syntyneen kuopiolaismiehen tapon yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä eilen iltapäivällä.

Mies kiistää, mutta selitykset ovat sekavia

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Lyytinen Itä-Suomen poliisista kertoo, ettei teon motiivi ole valjennut poliisille. Epäilty on kiistänyt teon.

– Hän ei ole kuitenkaan pystynyt oikein selvittämään, missä hän on teon aikaan liikkunut.

– Hän on antanut aika sekavan kuvan liikkumisistaan.

Selkeää selitystä kaivattaisiin, sillä poliisilla on miehen kannalta ikävältä näyttävää todistusaineistoa.

– Kotietsinnän yhteydessä löydettiin veriset housut epäillyn asunnosta. Ne voivat kytkeä miehen tapaukseen, Lyytinen arvioi.

DNA-testien tuloksia odotellaan

Lyytisen mukaan housuista on otettu DNA-näytteitä, jotka on lähetetty tutkittavaksi. Tuloksia odotellaan vielä. Sillä välin poliisi jatkaa tutkintaa muun muassa kuulusteluin. Puukotukselle on useampia silminnäkijöitä.

Aiemmin poliisi kertoi, että puukotuksen uhriksi joutunutta naista oli päästy puhuttamaan alustavasti. Nainen on kuitenkin yhä sairaalassa, eikä varsinaisia kuulusteluja ole vielä pidetty.

Tutkintavankeuteen määrätty mies on passitettu Kuopion vankilaan. MTV Uutisten tietojen mukaan miestä ei ole aiemmin tuomittu rikoksesta ainakaan Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.