15-vuotias poika puukottanut opettajaa ruotsalaiskoulussa – poliisi ampunut laukauksen

Opettaja loukkaantui vakavasti puukotuksessa ruotsalaiskoulussa – tämä tiedetään tässä vaiheessa 2:00
Opettaja loukkaantui vakavasti puukotuksessa ruotsalaiskoulussa – tämä tiedetään tässä vaiheessa.

Ruotsissa yläkoulun opettaja on haavoittunut vakavasti yläkouluun tehdyssä hyökkäyksessä Eslövissä.

Poliisin mukaan 45-vuotias mies sai vakavia vammoja teräaseesta, jota käytti koululle saapunut naamioitunut henkilö.

TV4:n haastatteleman poliisin lehdistöedustajan Ewa-Gun Westfordin uhri saa parhaillaan leikkaushoitoa.

Hyökkäyksestä epäiltynä on otettu kiinni 15-vuotias poika. Häntä epäillään murhayrityksestä. Westford mukaan epäillyllä on "yhteyksiä kouluun".

– Kouluun tulleella miehellä oli pitkä puukko. Hänellä oli yllään luurankomaski, kypärä ja jotain, joka näytti luotiliiviltä. Se oli erittäin epämiellyttävää, kuvailee opiskelija Skånska Dagbladetille Aftonbladetin mukaan.

Paikalle tullut poliisi käytti tapahtuman yhteydessä myös asettaan ja ampui yhden laukauksen, joka ei tiettävästi osunut kehenkään. Poliisi sai hälytyksen kello 08.41 paikallista aikaa.

Sisäministeri järkyttynyt

Kukaan koulun oppilaista ei vahingoittunut hyökkäyksen yhteydessä. Poliisi ei pystynyt heti vahvistamaan, oliko hyökkääjä koulun oppilaita.

Eslövin kunnan mukaan koulunkäynti keskeytettiin hyökkäyksen jälkeen ja kaikki oppilaat koottiin voimistelusaliin, josta huoltajat voivat noutaa heidät myöhemmin.

Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg sanoi olevansa järkyttynyt tapahtuneesta. Hänen mukaansa koulun pitäisi olla turvallinen paikka kaikille, niin lapsille kuin aikuisille.

Lue myös:

    Uusimmat