Poliisi vaatii Vallilan Alepa-puukotuksesta epäiltyä 16-vuotiasta poikaa vangittavaksi

Helsingin Vallilassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyllä 16-vuotiaalla aiempaa rikostaustaa - epäillään tapon yrityksestä Tampereella kuukausi sitten 1:28
MTV Uutiset Live: Helsingin Vallilassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyllä 16-vuotiaalla aiempaa rikostaustaa.

Helsingin poliisi esittää Vallilan Alepan edustalla tapahtuneesta puukotuksesta epäiltyä 16-vuotiasta poikaa vangittavaksi. 

Nuori mies puukotettiin hengiltä Vallilan Alepan edustalla lauantaina aamuyöllä. Teosta epäillään useita henkilöitä.

Poliisilla on kiinniotettuna 16-vuotias poika, jota poliisi esittää vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä epäillään taposta.

Lain mukaan poliisin on tehtävä vaatimus rikoksesta epäillyn vangitsemisesta viimeistään kolmantena päivänä sen jälkeen, kun hänet on otettu kiinni. 

Lisäksi poliisi on kuulustellut 14-vuotiasta poikaa teosta epäiltynä. Rikosylikomisario Juhani Vuorisalo ei toistaiseksi kommentoi, onko muita henkilöitä kiinniotettu tai kuulusteltu.

Poliisi pitää toistaiseksi omana tietonaan myös tekovälinettä ja teon motiivia koskevat yksityiskohdat. Virkavalta ei ole vahvistanut, tunsivatko tekijät ja uhri toisensa ennakolta. 

Aiempi epäily tapon yrityksestä

MTV Uutiset kertoi eilen, että 16-vuotiasta poikaa epäillään myös lokakuun alussa Tampereella tapahtuneesta puukotuksesta. Rikosnimikkeenä on tapon yritys.

16-vuotias romanipoika ja hänen seurassaan ollut 15-vuotias olivat olleet karkuteillä lastenkodista ja päättivät ryöstää sattumanvaraisesti valittavalta uhrilta rahaa bensanostoon.

Uhriksi joutuneella miehellä ei ollut rahaa, ja 16-vuotias löi teräaseella miestä vatsaan. Uhri joutui sairaalahoitoon. 

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan pojan, mutta päästi hänet sittemmin vapaaksi ja asetti matkustuskieltoon.

Lue myös:

    Uusimmat