15 asiaa, jotka koirat opettavat meille elämästä

Osaatko sinä elää hetkessä, hassutella, näyttää rakkautesi ja nukkua tarpeeksi? Voisimme oppia koirilta monta asiaa.

Hassuttele aina, kun voit. Leikki ei ole vain lasten touhuja.

Vietä paljon aikaa ulkona. Tarkoitti se sitten metsälenkkiä tai happihyppelyä korttelin ympäri, koirat rakastavat olla ulkona.

Harjoittelu tekee mestarin. Uuden asian omaksuminen vaatii toistoja, eikä kaikkea tarvitse osata heti kerralla.

Ole utelias. Vaikka koira kävelisi joka päivä saman lenkkireitin, se löytyy sieltä aina jotain uutta haisteltavaa. Yritä sinäkin katsoa tuttua ympäristöä uusin silmin.

Osoita rakkautta ja kiintymystä. Koira on aina yhtä innoissaan, kun perhe tulee kotiin tai se tapaa tuttuja kodin ulkopuolella. Joten kun puolisosi saapuu työpäivän jälkeen, mene häntä vastaan, halaa ja suukottele. Kun tapaat ystäviäsi, hymyile ja oikeasti näytä, kuinka ihanaa heitä on nähdä.

Elä hetkessä. Ei ole kuin tämä hetki, tämä lenkki, tämä ruokakippo, tämä pallo. Mennyt meni eikä tulevaisuudesta tiedä, joten nauti juuri nyt.

Älä kanna kaunaa. Koira ei mieti seuraavana päivänä, mikset antanut sille edellisiltana herkkuluuta tai miksi ”hylkäsit” sen lomalla hoitoon lähtiessäsi matkalle. Sehän on jo mennyttä!

Nauti matkasta. Koira ei mieti ulos päästessään määränpäätä. Autossa se saattaa työntää päänsä ulos ikkunasta ja hymyillä niin, että kieli lepattaa tuulessa. Se ei aseta odotuksia ja pety sitten, jos kaikki ei mene juuri niin kuin se toivoo. Ole sinäkin avoin kaikelle ja muista nauttia retkestä.

Älä koveta itseäsi. Kun joku tarjoaa sinulle rapsutusta, ota se vastaan! Älä pelaa rakkaudella pelejä – sinuun saattaa joskus sattua, mutta se tarkoittaa vain, että olet myös rakastanut suuresti.

Käytä aikaa asioihin, joista nautit. Moni koira voisi hakea palloa loputtomiin ja kaluta hyvää luuta tuntitolkulla. Kaiken ei aina tarvitse olla tuottavaa, vaan kivaa.

Nuku, kun nukuttaa. On ihan okei olla väsynyt. Unta palloon, niin johan jaksaa taas.

Aina ei tarvita sanoja. Joskus riittää, että ollaan hiljaa vierekkäin sanomatta mitään.

Palkitse itsesi. Kun koira onnistuu tempussa, sille annetaan palkinnoksi herkkuja tai leikkiä. Muista palkita myös itsesi, kun ansaitset sen!

Keskity tavoitteeseen. Kun koiralle heitetään pallo, se ei vilkuile sivuille vaan pitää katseen kiinni pallossa, kunnes on saanut haluamansa. Muista itsekin olla määrätietoinen, kun tilanne sitä vaatii.

Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Villakoira tuskin unelmoi olevansa dobermanni tai bernhardilainen chihuahua – kuinka tylsää olisikaan, jos kaikki olisivat samanlaisia!

Lähteet: Mindbodygreen.com, Consciouslifenews.com, Care.com

Hylätystä Kössistä kouliintui syöpäkoira

Syöpäkoira Kössi on kulkenut pitkän matkan hylätystä ja arasta pennusta itsevarmaksi syöpäkoiraksi.

8:09

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja