Iida, 14, jäi suojatiellä auton alle Hyvinkäällä – äidiltä koskettava viesti auttajille

Hyvinkäällä tiistaina auton alle jääneen lapsen äiti välitti MTV Uutisten haastattelussa kiitokset tyttöä tilanteessa auttaneille ja toivoi, että autoilijat pitäisivät puhelimen ajon aikana taskussaan.

Espanjan kielen tunnilta polkupyörällä palaamassa ollut 14-vuotias Iida jäi auton alle Hyvinkään Kauppalankadulla. Hän oli lähtenyt ylittämään suojatieta, johon suojatietä lähestynyt auto ei ehtinyt reagoimaan.

Äiti Pilvi Elgin mukaan tytär lensi törmäyksessä konepellin päälle ja siitä asfalttiin. Iida-tyttären lantioon tuli onnettomuudessa kaksi pientä murtumaa. Elgin mukaan tytär on edelleen sairaalassa, mutta hänen vointinsa on olosuhteisiin nähden hyvä.

Onnettomuudessa autoa ajanut henkilö oli käyttänyt ajaessaan kännykkää. Elgin mukaan on valitettavaa, että kännykkä on nykyään mukana monessa onnettomuudessa.

– Olisi kiva, jos noudatettaisiin sitä, että puhelinta ei käytetä ajaessa, Elg sanoo.

Hän muistuttaa, että onnettomuuspaikka sijaitsee lähellä koulua. Lähialueella liikkuu siten paljon lapsia. Tyttärellä ei ollut tilanteessa pyöräilykypärää.

– Vastaisuudessa kypärä kyllä on, Elg sanoo.

Suurkiitokset auttajille

Tyttö sai heti onnettomuuden jälkeen apua ja paikalle saapunut naishenkilö oli hänen kanssaan ambulanssin saapumiseen saakka. Jostain oli löytynyt myös viltti lämmikkeeksi. Elg kiitti tyttärensä auttajia onnettomuuden jälkeen hyvinkääläisten Facebook-ryhmässä.

– Todella ystävällisiä ihmisiä oli auttamassa. Jäi hyvä mieli siitä, että oli turvallisia aikuisia paikalla.

Elgin mukaan oli tärkeää, että tyttärelle oli tilanteessa osattu puhua rauhoittavasti eikä häntä jätetty hetkeksikään yksin.

– Hirveän paljon kiitoksia, olemme todella iloisia, että auttajia löytyi tällaisessa tilanteessa.

Elg kehtuu myös Helsingin uutta lastensairaalaa ja sen henkilökuntaa tyttärensä erinomaisesta hoidosta. Iida-tytär pääsee sairaalasta kotiin huomenna. Tyttären toiveena on palata mahdollisimman pian arkeen ja kouluun. Ringetteä harrastava Iida odottaa myös joukkuekavereiden tapaamista jäähallilla, vaikka joutuukin nyt itse jäälle menoa odottelemaan.

Elg toteaa, että virheitä sattuu kaikille, eikä kaikilta liikenneonnettomuuksilta voida välttyä. Hän kuitenkin toivoo, että autoilijat huomioisivat tilannenopeuden, jotta tiet olisivat mahdollisimman turvallisia. 

Katso myös: Miten turvata lapsen koulumatka? Liikennevalvontatoiminnon johtaja kertoo

Miten turvata lapsen koulumatka? Liikennevalvontatoiminnon johtaja kertoo 10:17

Lue myös:

    Uusimmat