25-vuotiaan Juulian vanhemmat saivat musertavan soiton sairaalasta: "Äiti, olen hengissä, mutta jäin auton alle"

Vantaan Jumbon lähellä tapahtui liikenneonnettomuus – Helsinkiläinen Juulia loukkaantui tilanteessa 0:28

Eilen Vantaan Jumbon lähellä tapahtui liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui Helsingissä asuva 25-vuotias Juulia. Juulian vanhemmat, Sanna ja Harri Katainen kertovat tapahtumista tyttärensä luvalla.

Kello oli neljä, kun vanhemmat saivat kuulla tyttärensä joutuneen onnettomuuteen ylittäessään poikaystävänsä kanssa suojatietä.

Juulia oli soittanut itse äidilleen ja kertonut musertavat uutiset: ”Äiti, minulle kävi vähän huonosti. Olen hengissä, mutta jäin auton alle”.

Harri Katainen lyyhistyi lattialle keskellä ruokakauppaa. Ajatukset pysähtyivät ja kauhu valtasi kehon.

– Jouduimme lähtemään heti kotiin, ja ostokset jäivät kauppaan, kuvailee Sanna-äiti tilannetta.

Harri lähti välittömästi ajamaan Kuopiosta kohti Helsinkiä, ja Sanna saapuu tänään tyttärensä tueksi.

"Teki päätöksen painaa jarrun sijaan kaasua"

Kataisen mukaan yliajaja oli ajanut päin punaisia, kun Juulia oli ylittämässä poikaystävänsä kanssa suojatietä. Muut autot olivat pysähtyneet, mutta yhden ihmisen päätös oli koitua Juulian kohtaloksi.

– Kuljettaja ei ole stereotypinen kaahari tai laitapuolen kulkija, vaan tavallinen perheenäiti, jonka omat lapset istuivat kyydissä asianmukaisesti turvavöihin kiinnitettyinä. Hän on myös henkilö, joka teki päätöksen painaa jarrujen sijaan kaasua ja kiirehtiä vielä yhdet liikennevalot ennen kuin oli päättää päätöksellään lapsemme elämän, Katainen kirjoittaa julkisessa Facebook-päivityksessään.

Tytär lensi törmäyksen voimasta useita metrejä ennen kuin paiskautui keho runneltuna kylmään joulukuiseen asfalttiin, Katainen kirjoittaa.

Suuri leikkaus huomenna

Juulia kuljetettiin Töölön sairaalaan, ja ambulanssin kyytiin lähti myös järkyttynyt poikaystävä. Samana iltana läheisten onneksi selvisi, että tyttären tilanne on stabiili, eikä hengenvaaraa ole.

Katainen kertoo MTV Uutisille, että Juulian lantio on onnettomuuden seurauksena pirstaleina ja hän joutuu huomenna isoon leikkaukseen. Tämän jälkeen edessä on pitkä tie kuntoutuksen parissa.

– Mutta täytyy sanoa, että oli suojelusenkelit matkassa. Siinä olisi voinut sattua paljon pahemminkin, Sanna Katainen kertoo.

"Toivoisin, että ihmiset olisivat enemmän läsnä"

Katainen tunsi onnettomuuspäivän iltana suurta vihaa ja surua tilanteen johdosta. He kuitenkin yhdessä Juulian kanssa päättivät, että asiasta täytyy löytää jotain positiivista.

– Jos jotain hyvää ja positiivista saataisiin aikaiseksi, niin päätimme valistaa tämän tapauksen kautta, jotta ihmiset huomioisivat muut kanssaliikenteessä, Harri-isä sanoo.

– Toivoisin, että ihmiset olisivat enemmän läsnä. Kiire on tämän päivän ykkössana. Kun kaikki pysähtyisivät katsomaan ympärilleen, niin vältyttäisiin monelta harmilta, Sanna-äiti toteaa.

Tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Saku Lehikoinen vahvistaa MTV Uutisille, että Vantaan Jumbon lähettyvillä tapahtui eilen neljän aikaan onnettomuus, jossa naishenkilö loukkaantui.

– Jalankulkija on ollut ylittämässä suojatietä ja tuolloin auto on ajanut punaisia päin päälle.

– Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan, Lehikoinen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat