139 kiloa painanut Joe halusi lihavuusleikkauksen halvemmalla – valitsi operaation Turkissa kohtalokkain seurauksin: "Sanoin, ettei hän tarvitsisi sitä"

7:43
Videolla Kari kertoo, miten hän laihtui lihavuusleikkauksen avulla.

Brittimies menehtyi lihavuusleikkauksen jälkeisiin sisäisiin verenvuotoihin, kertoo muun muassa Metro-sivusto.

25-vuotias brittiläinen Joe Thornley oli kyllästynyt liikakiloihinsa ja halusi muutosta. Niinpä hän tuli siihen tulokseen, että lihavuusleikkaus olisi oikea ratkaisu. Hän painoi noin 139 kiloa.

Joe ei halunnut maksaa operaatiosta noin 8 000–10 000 puntaa, jonka verran leikkaus olisi kustantanut hänen kotimaassaan Isossa-Britanniassa. Niinpä hän lähti viime vuoden joulukuussa teetättämään niin sanotun hihatypistysleikkauksen Turkin Istanbulissa sijaitsevaan sairaalaan, jossa operaatio maksaisi vain 3 000 puntaa. 

HUS:in sivuilla kerrotaan, että hihatypistyksessä mahalaukusta poistetaan runko-osa niin, että jäljelle jää vain kapea mahalaukkuputki sekä mahalaukun loppuosa, joka vie ruokaa eteenpäin. Leikkauksen jälkeen potilas tuntee vähemmän nälkää.

Kertoi vanhemmilleen leikkauksesta päivää ennen lähtöä

Mies oli varannut leikkausajan jo viikkoja ennen lähtöään. Vanhemmilleen hän kertoi leikkauksesta vasta päivää ennen kuin lähti matkaan.

– Sanoin, että en voisi estää häntä, mutta että hän ei tarvitsisi sitä, Joen äiti Julie kertoo The Daily Star Sunday -sivustolle.

Joe saapui Istanbuliin 9. joulukuuta. Hän oli kertonut vanhemmilleen, että palaisi takaisin viikon lopulla. 

Kahden päivän radiohiljaisuuden jälkeen saapui suru-uutinen

Kaksituntisen leikkauksen jälkeen Joe lähetti vanhemmilleen tekstiviestin. Siinä hän kertoi, että hänellä oli paljon kipuja.

Tämän jälkeen kahden lapsen äiti Julie tai hänen miehensä Michael eivät kuulleet pojastaan kahteen päivään. Sitten poliisi saapui Julien työpaikalle ja kertoi, että Joe oli kuollut.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En olisi ikinä uskonut, että jotain tällaista voisi tapahtua. Olin täysin shokissa, Julie kertoo The Daily Star Sunday -sivustolle.

– Nyt en pysty olla ajattelematta kaikkia muita nuoria ihmisiä, jotka haluavat pyllynkohotusleikkauksen tai jonkin kasvo-operaation.

Julie toivoo, että jokainen tällaista leikkausta miettivä lukisi heidän tarinansa. Näihin operaatioihin ei pitäisi suhtautua kevyesti.

– Se ei ole sen arvoista. En halua toisten perheiden joutuvan käymään läpi samaa kuin me.

Metro-sivuston mukaan turkkilaiset viranomaiset ovat kertoneet, että Joe kuoli ”luonnollisista syistä”. Isossa-Britanniassa tehdyssä ruumiinavauksessa selvisi, että kuolinsyy oli leikkauksen jälkeen alkanut sisäinen verenvuoto. Lehti ei tavoittanut sairaalaa kommentoimaan tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja