138 kiloa painavan Marjon on vaikea hyväksyä tilannettaan – hurja esimerkki saa havahtumaan: ”On vaikea kuvailla, millainen sokki se oli”

0:37

Marjo suhtautuu tilanteeseensa aluksi naureskellen.

Videolla Pippa Laukka kertoo sokerin haitoista.

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuva Marjo on kokenut suuren muutoksen muutamassa vuodessa. Aiemmin liikuntaa aktiivisesti harrastanut perheenäiti masentui avioeron jälkeen, ja painoa kertyi lyhyessä ajassa 45 kiloa.

Apuun kutsuttu hyvinvointilääkäri Pippa Laukka suuntaa ensiksi Marjon jääkaapille, josta löytyy järkyttävä määrä erilaisia juustoja ja rasvaisia tuotteita.

– Syötkö koskaan vahingossa mitään terveellistä? Laukka kysyy.

138 kiloa painava Marjo suhtautuu tilanteeseen kevyesti naureskellen, eikä vaikuta ottavan Laukan sanoja tosissaan. Se suututtaa Laukkaa.

– Suhtaudutko näin kepeästi vitsaillen siihen, että tätä menoa joudut ehkä hylkäämään lapsesi, jotka jäävät orvoiksi 10 vuoden sisällä? Laukka lataa ja saa Marjon vakavoitumaan.

– Terveytesi ja kroppasi eivät kestä tätä enää.

Marjo ymmärtää tilanteen vakavuuden, kun joutuu kohtaamaan viikon aikana syömänsä ruoan. Ruokakasasta löytyy esimerkiksi viisi suklaalevyä ja viisi karkkipussia.

Tilanteen havainnollistamiseksi Laukka kärrää Marjon eteen kottikärryllisen ihraa. Kärryssä on saman verran rasvaa kuin Marjon kehossa, yli 70 kiloa.

– Tällaista kannat mukanasi, Laukka sanoo.

Marjo on silminnähden järkyttynyt näkemästään.

– On vaikea kuvailla, millainen sokki se oli, Marjo toteaa.

Olet mitä syöt AVAlla keskiviikkoisin klo 21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja