Pauliinan, 24, ruokavalio koostuu sipseistä ja jäätelöstä – asiantuntija huolissaan: ”Olen niin järkyttynyt, että olen sanaton”

Pauliinan ruokavaliosta puuttuu kunnon ruoka.

Videolla Pippa Laukka kertoo, millä suolaiset herkut voi korvata.

-ohjelmaan osallistuva 24-vuotias Pauliina kaipaa apua elämäntapojen korjaamiseksi. Hän tekee raskasta kolmivuorotyötä, ja väsyneenä tulee tehtyä huonoja ruokavalintoja. Naiselle on kertynyt 15 ylimääräistä kiloa vuoden aikana. Ylipainon vuoksi itsetunto on matala, mikä vaikuttaa ihmissuhteisiin.

Apuun hälytetty hyvinvointilääkäri Pippa Laukka suuntaa ensiksi Pauliinan jääkaapille. Tyhjyyttään ammottava jääkaappi paljastaa Pauliinan syövän enimmäkseen kodin ulkopuolella.

– Tämä on klassikko: menet nälkäisenä ruokakauppaan tai ravintolaan ja teet huonoja valintoja, Laukka toteaa.

Laukan järkytys syvenee, kun kaappi on pullollaan sipsipusseja ja pakastimesta löytyy litratolkulla jäätelöä. Pauliina myöntää syövänsä sitä joskus nälkäänsä. Laukka ihmettelee, miksei Pauliina syö kunnon ruokaa.

– Nälän ja jäätelön ei pitäisi olla mitenkään yhteydessä toisiinsa.

Seuraavaksi on aika tarkastella Pauliinan viikon ajan pitämää ruokapäiväkirjaa. Pauliina kauhistuu nähdessään, mitä on viikon aikana syönyt.

– Olen niin järkyttynyt, että olen sanaton, hän sanoo.

Laukka huomaa, että Pauliinan ruokavaliosta puuttuvat monet tärkeät ravintoaineet.

– Sinähän nainen murenet tuota menoa ennen kuin täytät 40 vuotta, hän kauhistelee.

Laukan mukaan Pauliina tulee saamaan vielä 40 kiloa lisää painoa ennen kuin täyttää 30 vuotta, jos elintavat eivät muutu.

Olet mitä syöt AVAlla keskiviikkoisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat