13-vuotias sai kiusaajat kimppuunsa, koska lukee kirjoja – sisko kiukustui, ja pojalle alkoi sataa tukea: "Ihanaa, että maailmassa on edelleen kilttejä ihmisiä"

Järvenpään kaupunginkirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä 0:20
Järvenpään kaupunginkirjaston Facebook-julkaisu sai monet naurunpuuskan valtaan. Kirjastoon oli iskenyt vandaali, joka oli koristanut kirjoja tarrasilmillä!

Kun uuden koulun oppilaat saivat kuulla Callumin kirjaharrastuksesta, häntä alettiin kiusata. Siskon kiukkuinen tviitti aiheesta toi yllättävän avun.

13-vuotias poika löysi uuden tukijoukon elämäänsä, kiitos siskonsa! Kirjoja rakastava englantilainen Callum Manning on nyt nettijulkkis, kertoo Chronicle Live

Callum harrastaa lukemista ja on luonut kirja-arvosteluilleen Instagram-sivun nimeltä Cal's Book Account. Kun poika vaihtoi uuteen kouluun ja sen oppilaat saivat kuulla kirjaharrastuksesta, Callumia alettiin kiusata.

– En yleensä itke usein, mutta se oli ensimmäinen kerta aikoihin, kun oikeasti itkin, nuori mies kuvailee.

Sisko puolusti Twitterissä

Callumin sisko Ellis kirjoitti veljensä kohtelusta Twitterissä.

– En voi uskoa, miten kauheita lapset ovat. Pikkuveljeni on tehnyt Instagram-tilin, jossa arvioi ja puhuu kirjoista, ja lapset hänen uudessa koulussaan ovat nähneet sen ja luoneet ryhmäkeskustelun, jossa kutsuvat häntä hyypiöksi ja haukkuvat häntä sen takia. He lisäsivät hänet keskusteluun, jotta hän voisi nähdä sen, Ellis kirjoitti.

Mukaan hän liitti kuvan Callumin Instagram-tilistä. Ellis toivoi, että muutama hänen ystävistään kannustaisi Callumia ja tykkäisi päivityksestä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"On todella ihanaa, että maailmassa on edelleen kilttejä ihmisiä"

Pian kymmenet tuhannet olivat kuitenkin nähneet Ellisin tviitin. Callumille alkoi täysin yllättäen virrata tuhansittain seuraajia.

– Ihmiset näkivät sen [tarinan kiusaamisesta[ ja ajattelivat, ettei se ole oikein, koska eihän sellainen ole oikein. Aloin saada paljon kommentteja ihmisiltä, he halusivat tukea minua. On todella ihanaa, että maailmassa on edelleen kilttejä ihmisiä, Callum kehuu.

Nyt nuorenmiehen kirja-arvosteluilla on jo yli 200 000 seuraajaa.

"Callum on hyvin, hyvin älykäs lapsi"

Pian myös kirjakaupat, kirjailijat ja muut yritykset alkoivat osoittaa tukeaan Callumille. Moni halusi auttaa poikaa harrastuksessa.

BBC:n mukaan Waterstones-kirjakauppa pahoitteli ikävää tapausta ja lupasi Callumille maksuttoman kirjan. Kirjailija Caroline Kepnes puolestaan lähetti Callumille kannustusviestin ja tarjosi omaa kirjaansa, ja myös kirjailija Matt Haig lupasi lähettää perheelle oman teoksensa signeerattuna.

– En tiedä, mihin panemme kaikki nämä kirjat. Ehkä meidän täytyy mennä Ikeaan ja hakea vähän kirjahyllyjä, äiti Carla sanoo.

– Callum on hyvin, hyvin älykäs lapsi. Hän on lukenut hyvin nuorelta iältä, mutta hän lukee kirjoja kuten Rikos ja rangaistus, ja muutakin sellaista, mistä keskiverto-13-vuotias ei olisi niin kiinnostunut.

Callum julkaise kirjakuvia ja -arvosteluja. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Hänen itsevarmuutensa on kohonnut taivaisiin"

Callum on lukenut paitsi Harry Potteria, myös Jane Austenin, George Orwellin ja Mary Shelleyn teoksia. Äiti toivoo nyt, että Callumin tarina voisi auttaa muita.

– Perjantai-iltana hän itki. Hän oli aivan murtunut siitä, että ihmiset voivat olla niin julmia. Ja sitten, kun kaikki tämä [somejulkisuus] on tapahtunut, hänen itsevarmuutensa on kohonnut taivaisiin, äiti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat