13-vuotias Josh ei ollut mahtua koulubussin kyytiin – keksi omaperäisen tavan matkustaa kouluun

Poika matkustaa kouluun melomalla tekojärven yli kajakilla Coloradossa 3:59
Videolla tutustutaan nuoreen Joshiin, joka meloo kajakilla kouluun.

Yhdysvalloissa on ollut viime aikoina pulaa koulubussinkuljettajista. Ongelmat koulukyytien järjestämisissä ovat pakottaneet perheet ja lapset keksimään luoviakin ratkaisuja koulumatkojen varalle.

Coloradossa asuva 13-vuotias Josh Smith on keksinyt mukavan tavan taittaa koulumatkansa, kun matka ei onnistu koulubussin kyydissä. Asiasta uutisoi muun muassa CNN ja Newsweek.

– Lukukauden alussa oli epävarmaa, olisiko Joshille varattuna paikka koulubussissa, Joshin isä Jason Smith kertoo.

Syyskuun alussa poika keksi käyttää kajakkia, jonka hän oli saanut muutamaa vuotta aiemmin syntymäpäivälahjaksi.

– Helppo vastaus olisi ollut kieltäytyä. Jos hän ei mahdu koulubussiin, niin olisimme voineet kyyditä hänet kouluun, Joshin isä Jason kertoo.

Perhe asuu noin kahdeksan kilometrin päässä koululta. Lyhin matka olisi suoraa linnuntietä paikallisen tekojärven yli.

– Minulla on kuitenkin 13-vuotias, joka haluaa seikkailla ja tehdä jotain, mitä kukaan hänen ystävänsä ei tee. Miten sille voi sanoa ei?

Tottunut veteen

Ensimmäisellä kerralla olosuhteet olivat hyvät kajakilla syksyisen tekojärven ylitykselle. Josh myöhästyi vain muutaman minuutin ensimmäiseltä tunnilta.

– Hän oli todella ylpeä itsestään, Jason kertoo.

Isä oli seurannut poikansa etenemistä järvellä ja ajoi koululle varmistamaan, että Josh oli päässyt perille. Nähtyään Joshin kajakin koulun pihalla hän oli tuntenut olonsa huojentuneeksi. Matka oli nuorelle pojalla raskas ja vaikka aamu olkikin ollut kylmä, oli Josh saanut hien pintaan. Repun ja kouluvaatteiden kanssa melominen oli ollut yllättävän raskasta.

Josh on kuitenkin tottunut veteen elementtinä. Hän harrastaa kilpauintia ja hänellä on partiolaisten merkki vesiturvallisuudesta. Ensimmäisen kajakilla taitetun koulumatkan jälkeen Joshille vapautettiin paikka koulubussissa, mutta poika on muutaman kerran sen jälkeen melonut kouluun, kun se vielä säiden puolesta on ollut mahdollista.

Vaikka kajakki laitetaan pian talviteloille, Joshin seikkailumieli ei ole katoamassa mihinkään. Hän on kertonut vanhemmilleen suunnittelevansa hiihtävänsä järven yli talvella sen pinnan jäädyttyä.

– Toiset lapset vain puhuvat jostain uskomattomasta suunnitelmastaan, mutta eivät toteuta niitä. Josh ei luovuta niin helpolla, Jason kertoo ylpeänä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: CNN ja Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat