"Ei enää koskaan uudestaan" – isän kertomus vitosluokan luokkaretkeltä aiheutti huutonaurua somessa

12:09

Luokkaretkipäivä on varmasti yksi oppilaiden kohokohtia vuodessa. Mutta voiko samaa sanoa aikuisten kohdalla? Erään brittiläisen isän Twitter-kertomus viidesluokkalaisten retken yksityiskohdista on noussut todelliseksi nettihitiksi.

Kuusamolainen 9. luokka lähti luokkaretkelle Kreetalle urheillen. Katso yllä olevalta videolta, miten matka sujui!

Isän hulvattomasta livetwiittauksesta uutisoivat muun muassa Mirror, The Poke ja Huffington Post. Isä on sittemmin vaihtanut twiittinsä näkymään vain seuraajilleen.

Harlows'ta kotoisin oleva isä, Simon Smith päätyi valvojaksi auttamaan opettajia koulun luokkaretkelle. Yhteensä 60 oppilasta matkusti bussilla Lontooseen tiede- ja tekniikkamuseoon. Jo heti luokkaretken alussa Simon huomasi, ettei päivästä ole tulossa helppo.

– 8.47. Lapsia lähetetään vessaan ennen kuin menemme bussiin – ilmeisesti kenenkään ei tarvitse mennä, Simon kertoo.

– Olemme matkustaneet puoli mailia. Kolmen lapsen täytyy päästä vessaan.

Mies kertoo, että lapset ovat syöneet mukana olleet lounaansa jo ennen kuin porukka on edes päässyt moottoritielle. Matkaa Lontooseen on ainakin parisen tuntia. Bussissa haisee pieru.

– Yksi itkee nyt. Yksi tyttö itkee hajun takia. Ja koska hän haluaa äitinsä, Simon jatkaa.

– Toinen tyttö itkee nyt. Syyt ovat tuntemattomia, mutta hän on ryhmässäni, joten minun odotetaan hoitavan asia.

"Joku voi pahoin"

Twiiteistä käy varsin nopeasti ilmi, ettei Simon ole ehkä valmistautunut matkustamaan 60 alakoululaisen kanssa – ja ettei hän nauti reissusta kovinkaan paljon. Kun matkaa ei ole kulunut vielä kolmannestakaan, hän on valmis hyppäämään ikkunasta.

– JOKU VOI PAHOIN, Simon twiittaa.

Lontoota lähestyessä lasten suusta kuuluu jatkuvasti, milloin ollaan perillä, asuuko kuningatar täällä, miksi täällä on näin paljon ihmisiä, voin pahoin ja olemmeko kohta jo perillä.

– Mene koulun retkelle, he sanoivat. Ole vapaaehtoinen, he sanoivat. SE ON HAUSKAA, HE SANOIVAT.

Porukka pääsee kuitenkin lopulta perille. Museosta ja jopa lahjakaupasta selvitään, vaikka mies melkein hävittää yhden oppilaista.

"Ei enää koskaan uudestaan"

Kotimatkalla mies vertaa kokemusta jopa armeijaan.

– Ei enää koskaan uudestaan… Opettajat ja opetusavustajat, teillä on äärimmäinen kunnioitukseni. Olen todistanut ja kokenut suuren määrän paskaa tänään, mies päättää.

Useat kommentoijat Twitterissä ovat pitäneet miehen sadan twiitin kertomusta hulvattomana ja ”itkunauraneet” koko lukemisen ajan. Varsinkin ihmiset, jotka ovat joskus olleet retkellä, voivat helposti samaistua hulvattomaan tarinaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja