Floridassa spring break -lomaa viettävät opiskelijat vannovat bilettämisen nimeen koronaviruksesta huolimatta, katso video: "Tämä virus ei ole niin vakava"

Koronaviruksesta huolimatta tuhannet lähtivät viettämään spring break -lomaa Yhdysvalloissa, kertoo Reuters. 

Yhdysvalloissa vietetään maaliskuussa spring breakia, yliopistojen ja muiden korkeakoulujen opiskelijoiden lomaa, johon liittyy vahvasti juhlan tuntu.

Vaikka kansalaisten pitäisi koronaviruksen vuoksi pitää etäisyyttä toisiinsa, Floridasta on kuitenkin kantautunut kuvamateriaalia, joka osoittaa, etteivät kaikki tottele käskyä.

"Jos saan koronan, saan koronan"

Myös somekuvien perusteella tuhannet lähtivät rannoille, baareihin tai muualle juhlimaan koronasta huolimatta.

Alueen useat rannat, baarit ja ravintolat ovat kuitenkin olleet suljettuina jo muutaman päivän. Kuvernööri vaati baareja ja yökerhoja sulkemaan ovensa viimeistään kello 17.

– Jos saan koronan, saan koronan. En anna sen estää minua juhlimasta. Tiedäthän, olen odottanut, olemme odottaneet spring break -lomaa Miamissa kauan, Brady Sluder kertoi.

Bradyn mukaan lomaa oli suunniteltu kuukausia ja "mitä sitten tapahtuukin, tapahtuu".

Osa piti viruksen aiheuttamia toimia ylireagointina

Tältä näytti rannalla 16.3.2020. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Osa nuorista piti viruksen aiheuttamia toimia ylireagointina. Toinen haastateltu nuori, Brianna Leeder, kertoi tilanteen "häiritsevän lomaansa".

– Mitä täällä voisi tehdä, paitsi mennä baariin tai rannalle? Ja ne kaikki suljetaan. Mielestäni tätä liioitellaan, nainen kommentoi.

Myöskään 21-vuotias Atlantis Walker ei pitänyt koronavirusta uhkana.

– Me tarvitsemme maksun palautuksen. Tämä virus ei ole niin vakava. Maailmassa on vakavampiakin asioita, kuten nälänhätä ja köyhyys.

Kriittistä palautetta toiminnasta satoi

Kuten arvata saattaa, palaute nuorten toiminnasta ei ollut imartelevaa.

– Isovanhempiamme vaadittiin sotimaan, me pyysimme näitä k*sipäitä pysymään kotisohvalla, eivätkä he pysty edes siihen, Chris Nilan suomii Twitterissä.

– Milleniaalien puolesta (haluan sanoa): olen pahoillani näiden ihmisten puolesta, Jessica Fletcher kirjoittaa.

Video "bileristeilystä" ihmetyttää

Sosiaalisessa mediassa levisi myös video The Blackbeard’s Revenge Cruise -bileristeilyltä, joka oli koronahuolista huolimatta täynnä. Business Insiderin mukaan juhlaristeilyllä oli 250 ihmistä, ja tämäkin määrä oli pienempi kuin normaalisti koronaviruksen aiheuttaman erikoisvaatimuksen vuoksi.

Videon on jakanut opiskelijamatkailutarjoaja Student Travel Services, STS, joka järjestää spring break -lomia.

Videota risteilystä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yrityksen varapääjohtaja Jake Jacobsen kertoi Business Insiderille, että vain 20 prosenttia asiakkaista perui lomasuunnitelmansa koronaviruksen vuoksi. Jacobsenin mukaan moni soittaja on ollut viruksen sijaan huolissaan kotiin palustaan erilaisten matkailurajoitusten astuttua voimaan.

Päivitetty 21.3.2020 klo 14:14. Juttua täydennetty, otsikkoa päivitetty ja video lisätty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja