Mainos

12-vuotias jalka-amputoitu maalivahtityttö rikkoo rajoja – ”Kaikki ovat huomanneet hänet ja olisi vaikea olla innostumatta hänestä”

7:00
Tuoreimmat urheilu-uutiset torstain Tulosruudussa.

Jääkiekkomaalivahdille jalat ovat tärkeä osa torjuntatyöskentelyä, mutta lapsena molemmat jalkansa menettänyt 12-vuotias kanadalaistyttö Lily Rosenthal osoittaa, että myös heikommista lähtökohdista voi ponnistaa maalivahdiksi.

Kiinasta 2,5-vuotiaana adoptoitu Lily syntyi ilman pohjeluita, hänen molemmat jalkansa olivat sisäänpäin kääntyneet kampurajalat ja häneltä puuttui varpaita. Vanhemmat joutuivat vuoden päästä adoptiosta tekemään kipeän päätöksen. Lilyn jalat amputoitiin polvesta alaspäin.

Lilyn äiti Laura kertoo tytön lähteneen juoksemaan lähes heti, kun jalkaproteesit oli asennettu ensimmäistä kertaa paikoilleen. Sen jälkeen lasta ei pysäyttänyt mikään, eivät edes fyysiset rajoitteet. Hän halusi olla maalivahti, kuten siskonsa.

– Haluan heidän näkevän hänet pelaajana eikä pelaajana, jolla on jalkaproteesit, Laura Rosenthal sanoo tyttärestään TSN:n haastattelussa.

Vanhemmat ilmoittivat Lilyn kiekkoleirille Hartlandiin, Yhdysvaltain Wisconsiniin. Tyttö halusi, etteivät vanhemmat kerro etukäteen hänen jaloistaan.

– Halusin yllättää heidät, Lily perustelee.

Yllätys todella onnistui. Kiekkoleirillä nuoresta maalivahdista on tullut muille todellinen inspiraation lähde.

– Tällä leirillä on 88 tyttöä. He ovat kaikki huomanneet Lilyn ja heille olisi vaikeaa olla innostumatta hänestä. Hän tekee kovaa töitä eikä hän laita rajoja sille, mitä hän haluaa tehdä, kertoo leiriä vetävä vuoden 2010 olympiamitalisti Jinelle Siergiej.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja