Mainos

12-vuotiaan Danten suuretsinnät jatkuvat kolmatta päivää Ruotsissa – "Tilanne muuttuu joka tunti kriittisemmäksi"

Ruotsissa kadonneen 12-vuotiaan Danten etsinnät jatkuvat kolmatta päivää. Poika katosi tiistaina lenkkeillessään koiran kanssa Falkenbergin kunnassa Lounais-Ruotsissa. Hänellä on Downin oireyhtymä. Etsinnät keskittyvät edelleen Ätran-jokeen. Huono sää on vaikeuttanut etsintäoperaatiota.

Poliisi on määrännyt joessa olevan voimalaitoksen sulkemaan patonsa juoksutusaukot joen vedenpinnan laskemiseksi.

– Teemme tämän helpottaaksemme sukeltajien työtä. He työskentelevät todella vaikeissa oloissa. Näkyvyys vedessä on erittäin rajallinen, sanoo polisiin edustaja Hans Lippens.

Sumu estää helikoptereiden käytön

Etsintöjä on vaikeuttanut huono sää Falkenbergissä. Veden lisäksi näkyvyys myös ilmassa on huono.

Ilma on ollut viime päivinä niin sumuinen, ettei helikoptereita ole voinut takia käyttää. Falkenbergin yllä kuitenkin yhä voimassa lentokielto, jonka viranomaiset ovat julistaneet ilmasta käsin tehtävien etsintöjen helpottamiseksi.

Etsistöjä ei ole keskeytetty missään vaiheessa.

– Olemme liikkeellä koko yön, ja aamun valjettua jatkamme samalla vahvuudella kuin tähänkin asti. Käytämme kaikkia keinoja, joita meillä on käytössämme. Tilanne käy tunti tunnilta kriittisemmäksi, Lippens sanoi eilisiltana.

Poliisi tutkii tapausta vapaudenriistona, vaikka sanookin, ettei tällä hetkellä mikään viittaa siihen, että Dante olisi kadoksissa pakotettuna.

Tuhannet vapaaehtoiset majoittuvat jalkapallostadionilla

Dantella on Downin syndrooma. Hän katosi tiistaina ollessaan lenkillä perheen koiran kanssa. Koira palasi lenkiltä, mutta poika ei.

Etsinnät alkoivat tiistai-iltana ja ovat jatkuneet mittavina mutta tuloksetta siitä lähtien. Poikaa ovat etsineet maalta ja vesistöistä poliisin ja koirapartioiden lisäksi myös puolustusvoimat ja tuhannet vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset ovat kokoontuneet paikalliselle jalkapallostadionille

– Olen ollut etsinnöissä tiistaista lähtien. Kun jotakin tällasita tapahtuu, on oltava valmiina, sanoo etsintöihin osallistuva vapaaehtoinen 55-vuotias Jonas Sjöström.

Dante oli kadotessaan pukeutunut siniseen takkiin ja mustiin kenkiin. Hänellä on korville ulottuvat vaaleat hiukset ja hän on noin 140 cm pitkä.

Juttua korjattu 14.42. Kadonnella Dantella on Downin oireyhtymä, joka ei ole sairaus vaan kromosomihäiriö.

Huomenta Suomessa puhuttiin kadonneiden etsimisestä.

9:43


Läheet: Svt, Aftonbladet

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja