Mainos

12 tunnin työpäiväehdotus jakaa mielipiteet: "Pitkät vapaaputket ovat mannaa!"

Työterveyslaitoksen tutkimustulos 12 tunnin työvuorojärjestelmästä miellytti osaa pitkien vapaiden vuoksi, toiset taas pohtivat olisivatko 12 tunnin työvuorot vasta alkusoittoa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan teollisuuden työntekijät nukkuvat ja voivat paremmin työskennellessään 12 tunnin vuoroissa kahdeksan tunnin sijasta.

MTV Uutiset kysyi lukijoilta, olisivatko he valmiita vaihtamaan 12 tunnin työvuorojärjestelmään.

Kello 20.30 mennessä vastaajia oli yli 12 000 ja mielipiteet jakautuvat lähes kahtia: 53 prosenttia lukijoista kannatti työpäivän pidennystä 12 tuntiin, 47 prosenttia puolestaan ei innostunut siitä.

Pidemmän työvuoron hyvänä puolena nähtiin muun muassa niin ikäänpidemmät vapaat:

"Tuntuu hyvinkin järkeenkäyvältä, ja kyllähän pitkät vapaaputket ovat mannaa. Hyvä!"

"Tämähän on teollisuudessa esim. paperiteollisuudessa mainio kolmityövuorojärjestelmä,kaikki ketkä tuota työaikamuotoa on tehneet niin ovat olleet tyytyväisiä. Ilmeisesti se kiusaa sitten työnantajaa, eihän työntekijällä saa olla asiat liian hyvin."

Pidempi työpäiväehdotus myös huoletti osaa lukijoista:

"Jaahas..mitäs seuraavaksi? 24 tunnin työvuoroja..on se nykyaika ihmeellistä."

"On myös tehty useita tutkimuksia, joissa todetaan että 6-7 tuntia on maksimimäärä, jonka ihminen jaksaa työskennellä tehokkaasti ja innovatiivisesti, voihan sitä tehdä pidempääkin päivää mutta toinen asia on sitten se että minkälaatuista on työnjälki jos ja kun sitä tehdään haluttomasti ja ns; vasemmalla kädellä."

Työterveyslaitoksen tutkimus koski teollisuuden työntekijöitä, mutta osa lukijoista myös pohti, kuinka 12 tunnin työpäivä soveltuisi muille aloille:

"Kait tässä pitäisi kysyä jaksavatko päiväkodit ja perhepäivähoitajat tehdä 12 tunnin vuoroja?"

"Siirytään joka firmassa 12 tunnin päivään ja kolme päivää viikko. Näin kaksi vuoroa tekee täyden viikon, tulee myös lauantai työpäiväksi silti jokaisella olisi aina 4 päivää vapaata yhtä mittaa. Kaluston käyttökin tehostuisi ja siten kustannukset laskisi joten palkoihin ja muihin etuihin ei tarvisi puuttua"

Kursivoidut kohdat on poimittu MTV Uutisten lukijoiden kommenttiosuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.