12 miljoonaa katselukertaa – internetin suosituin resepti yllättää

Mikä mahtaa olla maailman suosituin nettiresepti?

Suomessa internetin suosituimpien reseptien joukkoon nousevat vuodesta toiseen perinteiset leivonnaiset ja kotiruoat, kuten lihapullat, mokkapalat, makaronilaatikko sekä uunilohi. Viime vuonna erityisessä nosteessa olivat myös erilaiset juustokakkureseptit, sekä tietysti koko Suomea villinnyt avokadopasta.

Perheenisän lasagneresepti internetin ykkönen

Jos suosituimpia reseptejä aletaan tarkastella hieman isommalla mittakaavalla, nousee yksi erityinen resepti ylitse muiden. Maailman suosituimmalta reseptisivustolta, Allrecipes.com:ilta löytyvä lasagneresepti "World's Best Lasagna" on nimittäin kerännyt viidessä vuodessä yli 12 miljoonaa katselukertaa ja saanut 10 423 arvostelua. Se onkin luultavasti koko länsimaisen, englanninkielisen internetin suosituin yksittäinen resepti.

Mikä sitten tekee reseptistä niin suositun? Kyseinen lasagne ei ole huippukokin aikaansaannos, vaan tavallisen amerikkalaisen miehen John Chandlerin palveluun lataama herkku. Chandler on kahden lapsen isä ja myyntimies, joka päätti vuosia sitten ladata ystäväpiirissä kehutun lasagnereseptinsä palveluun tyttöystävänsä painostuksesta. Internetin puskaradion ja viiden tähden arvosteluiden ansiosta reseptistä kasvoi muutamassa vuodessa Allrecipes-palvelun ja samalla ehkä koko internetin suosituin.

– En kehuskele tällä seikalla ympäriinsä, mutta onhan se aika mielenkiintoinen jutunaihe ja keskustelun keventäjä, Chandler kommentoi reseptin suosiota.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja