112-vuotias Emilio on maailman vanhin mies – paljastaa pitkän ikänsä salaisuuden

Puerto Ricossa asuva Emilio Flores Márquez on maailman vanhin elossa oleva mies, kertoo Guinness World Records.

Erilaisista ennätyksistä kirjaa pitävä Guinness World Records antoi puertoricolaiselle Emilio Flores Márquezille keskiviikkona 30. kesäkuuta maailman vanhimman elossa olevan miehen tittelin, kertoo New York Post. Emilio oli ennätysten kirjaan päästessään 112 vuotta ja 326 päivää vanha.

Aiemmin maailman vanhimman miehen arvonimeä piti hallussaan romanialainen Dumitru Comănescu, joka syntyi 21. marraskuuta 1908. Hän menehtyi 27. kesäkuuta 2020 ollessaan 111 vuotta ja 219 päivää vanha.

Maailman vanhimman elossa olevan naisen ja ihmisen titteliä pitää hallussaan 118-vuotias japanilainen Kane Tanaka.

Pitkän iän salaisuutena lähimmäisenrakkaus

Emilio, ystävien ja perheenjäsenten keskenDon Millo, kertoo Guinness World Recordsille pitkän ikänsä salaisuuden: kyse on vihasta pidättäytymisestä sekä siitä, että ympäröi itsensä rakkaudella.

– Isäni kasvatti minut rakkaudella ja rakasti kaikkia ympärillään Hän ohjeisti minua ja sisaruksiani aina tekemään hyviä asioita ja jakamaan asiat toisten kanssa.

Emilion mukaan myös usko on auttanut häntä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Liuta jälkeläisiä

Emilio syntyi 8. elokuuta vuonna 1908 Puerto Ricon Carolinassa. Hänen isänsä oli sokeriruokoviljelijä. Emilion lisäksi perheeseen kuului kymmenen lasta. Hän on lapsista toiseksi vanhin.

Myöhemmin Emiliosta tuli myös sokeriruo’on viljelijä. Hän oli 75 vuotta naimisissa vaimonsa Andrea Perezin kanssa ja pariskunta sai neljä lasta. Hänellä on viisi lastenlasta ja viisi lastenlastenlasta. 

Andrea kuoli vuonna 2010. Kaksi Emilion lapsista on elossa ja he huolehtivat isästään.

Katso myös: 111-vuotias Maria kertoo oman salaisuutensa pitkän iän taustalla

111-vuotias Maria sai koronarokotteen: aikoo elää yhtä vanhaksi kuin Metusalem – kertoo nyt pitkän iän salaisuuden 2:42

Lähteet: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat