11-vuotias pelkäsi verikoetta ja itki – naiselta tiukka tyrmäys huoltajan käytökselle

2:15

Sosiaalisessa mediassa leviävä kirjoitus tyrmää aikuiset, jotka eivät salli poikien itkeä.

Yllä olevalla videolla asiantuntijan vinkkejä vanhemmuuteen.

"Pojat eivät itke", oletko sinäkin kuullut tämän toteamuksen?

Facebook-käyttäjä Lyra Balearica törmäsi työpaikallaan naiseen, joka käyttäytyi Balearican mukaan järkyttävällä tavalla pientä poikaa kohtaan.

Balearica oli ottamassa verikoetta 11-vuotiaalta pojalta, joka alkoi itkeä ennen toimenpidettä. Pojan naispuolinen huoltaja alkoi Balearican mukaan pilkata itkuista poikaa kehottaen tätä "miehistymään" ja "lopettamaan nynnyn käytöksen".

Balearican päivitystä tapahtuneesta on jaettu parin viikon aikana jo yli 115 000 kertaa. Tekstillä on yli 130 000 tykkäystä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kaikki pelkäävät"

Mollaamisen jälkeen huoltaja uhkasi vielä kuvaavansa pojan itkukohtauksen ja jakavansa sen pojan kavereillekin. Tämä sai pojan itkemään vielä enemmän.

Tässä vaiheessa Balearica puuttui tilanteeseen toteamalla, että paikassa oli ehdoton kuvauskielto. Nainen suuttui hoitajalle "vitsin pilaamisesta".

– Kun tämä nainen meni vessaan, kerroin lapselle, että tunteiden näyttäminen hänen tarvitsemallaan tavalla on sallittua, ja jopa aikuiset miehet pelkäävät neuloja. Että kaikki pelkäävät jotain, ja hän oli rohkea, koska teki sen, vaikka pelotti, Balearica kirjoittaa.

"Itkeminen ei tee sinusta heikkoa"

Naisella onkin tärkeä muistutus kaikille.

– Lakatkaa sanomasta pojille, etteivät he ole oikeastaan poikia sen vuoksi, että he osoittavat tunteensa.

Balearican mukaan naiset saavat pelätä väkivaltaisia miehiä siksi, että nämä miehet ovat joskus joutuneet tukahduttamaan tunteensa. 

– Itkeminen ei tee sinusta heikkoa. Pelko ei tee sinusta heikkoa. Mutta lapsen soimaaminen noiden tunteiden esittämisestä tekee sinusta heikon aikuisen, hän päättää tekstinsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja