Mainos

Äidin avoin tilitys: Suru ei ole heikkoutta – poikienkin pitää saada itkeä

Amerikkalaisäiti sanoi painavan sanansa vanhemmuudesta.

Kirjailija Jaime Primak Sullivan oli hiljattain katsomassa 8-vuotiaan Max-poikansa koripallo-ottelua, kun hän koki tulleensa syyllistetyksi normaalista äidin rakkaudesta.

Sullivan kirjoitti tapahtuneesta tiukkasanaisen tekstin laajalle seuraajajoukolleen.

Sullivan kertoo päivityksessään olleensa katsomassa poikansa peliä, kun yhtäkkiä Max sai pallon kasvoihinsa. Äiti näki kuin hidastettuna poikansa hädän, ja tämän etsivän äitiään. Sullivan hyppäsi paikaltaan kohti poikaa samalla, kun tämä juoksi äitinsä luo kentän ympäri.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Max kietoi kätensä äidin ympäri ja itki tämän olkapäätä vasten. Silloin Sullivan kuuli äänen takaansa: "Sinun täytyy lakata kohtelemasta häntä kuin vauvaa."

– Rekisteröin lauseen, mutta keskityin Maxiin. Pyyhin hänen kasvonsa ja pyyhin hänen kyyneleensä. Kun tiesin, että hän oli kunnossa, lähetin hänet takaisin kentän ympäri, jotta hän voisi liittyä joukkueensa luo penkille, äiti kirjoittaa.

Vihaisena tuntemattoman miehen heittämästä kommentista äiti kiipesi takaisin katsomoon.

– Tämä ajatus siitä, ettei poikia voi koskaan sattua, etteivät he voi koskaan tuntea, on niin tuhoisaa heille pitkässä juoksussa, hän kirjoittaa tuohtuneena.

"He pelkäävät itkeä"

Sullivan paheksuu uskomusta siitä, että kaikki hellyydestä kertovat merkit ja eleet olisivat jotenkin pois miehuudesta.

– Paine siitä, että aina pitää "miehistyä", seuraa heitä aikuisuuteen, jossa he kamppailevat kokeakseen täysin rakkauden ja hellyyden laajan ulottuvuuden.

Sullivan on huolissaan siitä, että pojille opetetaan, että suru on heikkoutta, ja että peloista ja puutteista puhuminen tekee heistä jotenkin heikompia.

– He eivät sure kunnolla. He kamppailevat suremisen kanssa. He pelkäävät itkeä. 

Sullivanin mukaan tämä puolestaan on suoraan kytköksissä siihen, millaisia aviomiehiä ja isiä heistä tulee.

– Vihaan sitä.

Äidin mukaan 'rakastaa' on verbi; jotain, mitä tehdään. Ei sama kuin hemmotteleminen tai lelliminen.

– Se on jotain, mitä poikani ansaitsee. Rakastan häntä aina, kun häntä sattuu, ja rukoukseni hänelle on se, että hän olisi aina avoin vastaanottamaan rakkautta, jotta hän pystyy rakastamaan vastineeksi ja pitämään kierron käynnissä.

Sullivanin 16 000 tykkäystä kerännyt kirjoitus on jakanut mielipiteitä. Moni kehuu Sullivanin reaktiota mennä lohduttamaan lastaan, toisten mielestä se oli liioiteltua.

Mitä mieltä itse olet?

Lähteet: Someecards, Facebook

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.