11 ihmistä syytteessä Helvetin Enkeleihin kytkeytyvässä rikosvyyhdissä Etelä-Karjalassa – levittivät huumeita ja lääkkeitä

Syyttäjä vaatii rikollisjärjestö Helvetin Enkeleihin liittyvästä huumevyyhdistä ehdottomia vankeustuomioita kymmenelle miehelle ja ehdollista vankeutta yhdelle naiselle. Neljälle miehistä syyttäjä vaatii kovennettua rangaistusta rikosten tekemisestä osana rikollisjärjestön toimintaa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus pui syytteitä parhaillaan.

Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosien 2019 ja 2020 aikana Kouvolassa, Helsingissä, Lappeenrannassa, Parikkalassa ja Joensuussa.

Syyttäjä vaatii epäillyille rangaistuksia muiden muassa törkeistä huumausainerikoksista, perusmuotoisista huumausainerikoksista, pahoinpitelyistä, ampuma-aserikoksista ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Osa syytteistä tulee julki vasta syyskuussa, minne niiden käsittely on siirretty.

Vyyhtiin liittyy ainakin kilon verran amfetamiinia, 1,8 kiloa marihuanaa, satoja grammoja hasista ja lisäksi erilaisia pienempiä määriä metamfetamiinia, kokaiinia, MDMA:ta ja lääkkeitä.

Poliisi löysi miesten hallusta kaksi luvatonta haulikkoa ja kymmenittäin patruunoita. 

Osasta huumerikoksia on jo saanut aiemmin tuomion kaksi miestä. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa nyt käsiteltävästä vyyhdistä ratkaisunsa syys-lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat