Mainos

108 miljoonaa venäläistä on matkalla uurnille

Äänestyspisteet ovat avautuneet kaikilla Venäjän alueilla eilen vietetyn ”hiljaisen päivän” jälkeen. Maan läntisissä osissa äänestys jatkuu iltayhdeksään Moskovan ja Pietarin aikaa eli seitsemään Suomen aikaa. Vaalihuoneistoja on noin 100 000 ja äänioikeutettuja reilut 108 miljoonaa.

Eilen Pietarin keskusta oli silmiinpistävän hiljainen. Vain tiheästi eri puolilla kaupunkia näkyvät poliisit viestittivät vaalipäivän läheisyydestä. Myös useimmat vaalijulisteet on jo kerätty pois näkyvistä.

Vaalipäivän kulkua odotetaan hieman sekavissa tunnelmissa. Tulos on jo etukäteen hyvin todennäköisesti tiedossa: Pääministeri Vladimir Putinille odotetaan 50 – 60 prosentin kannatusta ja siten läpimenoa jo ensimmäisellä kierroksella. Jos toiselle kierrokselle mennään, todennäköinen kilpakumppani olisi kommunistien Gennadi Zjuganov, jonka kannatusprosentit liikkuvat 10 – 20 prosentin tuntumissa.

Duuman vaalien aikaan nähdyt laajat mielenosoitukset ovat kuitenkin nostattaneet odotuksia mahdollisista opposition mielenilmauksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.