Mainos

Putinia äänestänyt: Hän on todellinen johtaja

Vladimir Putinin odotetaan saavan jo presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella vähintään puolet venäläisten äänistä.

Jotkut Putinia Moskovassa äänestäneet kertoivat tänään vaaliuurnilla, ettei heidän mielestään ehdokkaista yksinkertaisesti löytynyt hyvää vastustajaa Putinille.

Toiset taas arvostelivat suorasukaisesti miestä, joka on hallinnut Venäjän politiikkaa jo vuosikymmeniä.

– Kenelle muullekaan antaisin ääneni paitsi Putinille? Hän on todellinen johtaja. Uskon häntä, kommentoi eläkeläinen Victoria Semyonova uutistoimisto AFP:lle tänään.

Entinen kirjastonhoitaja Elvira Fedina on toista mieltä. Hän kuiskaa toimittajalle, ettei antanut ääntään Putinille.

– Hän on liian rikas, Fedina perustelee.

"Venäjällä kaikki on mahdollista"

Putinin mahdollinen läpimeno jo ensimmäisellä kierroksella hirvittää opposition kannattajia. Putinin ennakoitu murskavoitto vaaleissa herättää epäilyksiä

– Toivon, että tulee toinen kierros, muuten kaikki vain pysyvät sellaisena kuin ne ovat, sanoi 60-vuotias Igor Rappoport ja lisäsi, ettei äänestänyt Putinia.

Miljardööri Mikhail Prokhorov näyttää saavan taakseen keskiluokkaisia tai sitä vauraampia venäläisiä.

– Prokhorov, koska ei ole muita vaihtoehtoja tavallisille ihmisille. Pidän hänen ohjelmastaan, se on selkeä, ymmärrettävä ja konkreettinen, turkkiin kääriytynyt viisikymppinen nainen perusteli.

Vaalivilpistä kysyttäessä 61-vuotias Irina Litovchenko kohauttaa toimittajalle olkapäitään.

– En osaa sanoa, täällä kaikki on mahdollista, nainen toteaa.

26-vuotias kiinteistölakimies Alexander Machnev ei epäröi kertoa suoraan kantaansa vaalivilppiepäilyksiin. Machnev edustaa oppositiota ja on yksi vaalien vapaaehtoisista tarkkailijoista. Hän liittyi oppositiota tukevaan protestiliikkeeseen kuluneena talvena.

– Olin raivoissani siitä, kuinka paljon vilppiä duuman vaaleissa oli. En usko, että yli puolet kansasta tukee Yhtenäistä Venäjää. En vain voi uskoa sitä, Machnev sanoi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.