10 varoitusmerkkiä: Nuorikin voi kärsiä huonosta verenkierrosta

Onko sinulla muistikatkoksia ja ruoansulatusongelmia? Myös nämä vaivat voivat viestiä heikosta verenkierrosta. 

Monesti kuvitellaan, että huono verenkierto on ainoastaan vanhempien ihmisten ongelma, mutta tämä ei pidä paikkansa. Myös monet nuoret kärsivät huonosta verenkierrosta, joka voi johtua niin puutteellisesta ruokavaliosta kuin vähäisestä liikunnastakin. Huono verenkierto heikentää osaltaan myös terveyttä, sillä veri kuljettaa happea ja ravinteita kaikkiin kehon osiin.

Seuraavat 10 varoitusmerkkiä voivat viestiä verenkiertohäiriöstä, kertoo Lifehack-sivusto.

1. Olet väsynyt koko ajan

Kun elimistö ei saa veren mukana tarpeeksi happea ja vitamiineja, myös aineenvaihdunta voi hidastua. Jos näin käy, elimistösi ryhtyy säästämään energiaa, mikä ilmenee puolestaan jatkuvana väsymyksenä.

2. Kädet ja jalat palelevat

Huonon verenkierron omaavilla henkilöillä jalat ja kädet ovat usein muuta kehoa kylmempiä, kun veri ei jaksa kiertää kunnolla kehon uloimpiin osiin.

3. Ajatus katkeilee

Huono verenkierto voi tarkoittaa myös sitä, että aivot eivät saa riittävästi verta. Jos huomaat keskittymiskykysi tai muistisi heikentyneen, syy voi löytyä heikosta verenkierrosta. 

4. Kadotat ruokahalusi

Ruokahalun muutokset ovat yksi merkki heikosta verenkierrosta, sillä ruoansulatusjärjestelmäsi on yhteydessä verenkiertoosi. Kun verenkierto heikkenee, myös ruokahalu katoaa.

5. Sinulla on ruonsulatusongelmia

Kun verenkierto on heikko, elimistö joutuu taistelemaan entistä kovemmin pilkkoakseen ruokaa. Tämä ilmenee usein pahana olona ja heikkouden tunteena.

6. Turvonneet kädet ja jalat

Jalkojen ja käsien turvotus on vakava merkki verenkiertohäiriöstä. Keho joutuu kamppailemaan pitääkseen nesteen verisuonissa, jolloin nestettä voi vuotaa sitä ympäröivään kudokseen aiheuttaen turvotusta. 

7. Suonikohjut

Suonikohjut näkyvät violetteina suonina ihon alla, mikä johtuu pääasiassa laskimoverenkierron heikentymisestä.

8. Hauraat hiukset ja kynnet

Jos kyntesi ovat haurastuneet tai hiuksesi katkeilevat, syy voi löytyä raajojen puutteellisesta verenkierrosta.

9. Säärihaavat

Nilkoissa ja polvissa esiintyvät säärihaavat aiheutuvat tavallisesti säären ihon huonontuneesta verenkierrosta.

10. Puristava tunne rinnassa

Kun sydän ei saa tarpeeksi verta, se ilmenee puristavana tunteena rinnassa. Tämä oire on selvä osoitus siitä, että sinulla on huono verenkierto.

Lähde: Lifehack 

***

Lue myös:

    Uusimmat