10 asiaa, jotka jokaisen tuoreen äidin olisi hyvä tietää – näitä muut äidit eivät kerro sinulle

10 asiaa, joita äitisi ei ikinä kertonut sinulle 1:13
Videolla 10 asiaa, joita sinunkaan äitisi ei koskaan kertonut sinulle.

Jotkin äitiyteen liittyvät seikat saattavat tulla yllätyksenä. Huffington Post listasi joukon asioita, joita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle.

Äitiys muuttaa elämän. Huffington Post listasi kymmenen asiaa, joista saattaa olla sinulle apua koitokseen valmistautumisessa. Tärkeintä on kuitenkin aina luottaa omaan maalaisjärkeensä. 

1) Kukaan ei oikeasti tiedä, mikä on lapselle parasta

Kukaan äiti ei oikeasti tiedä, mitä on tekemässä. Kaikki vain yrittävät parhaansa ja toivovat sen riittävän.

2) Yöunesi muuttuvat

Äitiys muuttaa unen laatua. Loppuelämäsi nukut herkemmin ja havaitset helpommin yölliset liikkeet kotonasi.

3) Sairauslomalla ei levätä

Vaikka töistä olisikin saanut sairauslomaa, kotona riittää tehtävää. 

4) Vertaistuki on kullan kallista

Lapset osaavat olla joskus tosi rasittavia, ja on helpottavaa purkaa mieltään jollekulle, joka ymmärtää. Kannattaa yrittää hankkia sellainen ystävä, jonka kanssa voi jutella rehellisesti kaikesta äitiyteen liittyvästä.

5) Seksi tuntuu välillä yhdeltä kotitöistä

Välillä seksi voi tuntua velvollisuudelta. Jos ajattelit laittavasi pyykit kuivumaan sen sijaan, että harrastaisit seksiä kumppanisi kanssa, mieti hetki. Pyykit voivat odottaa, mutta parisuhdetta täytyy vaalia, jos sen haluaa kestävän.

6) Saatat aluksi inhota lastasi

Lapsen tulo maailmaan muuttaa elämän, eikä asioita enää pysty tekemään täysin mielensä mukaan. Sen vuoksi kannattaakin varautua siihen, että et välttämättä ensimmäisinä päivinä pidä lapsestasi. Uuteen elämään tottuu ja lasta oppii rakastamaan, mutta on myös hyväksyttävää myöntää, jos harmittaa.

7) Sinusta tulee hyvä valehtelija

Kerrot lapselle tarinoita joulupukista, hammaskeijusta ja pääsiäispupusta, ja pystyt siihen vieläpä pokerinaaman kera. Samaan aikaan oletat, että lapsesi kertoo kaiken avoimesti sinulle.

8) Ei kannata stressata liikaa sitä, mitä ruokaa lapsellesi ostat

Liikaa sokeria, liikaa torjunta-aineita, liikaa kaikkea! Haluat lapsellesi parasta, joten saatat alkaa karttaa puolta ruokakaupan elintarvikkeista, koska monilla ihmisillä on eri näkemykset terveellisestä ruoasta. Joitain suuntaviivoja toki on, mutta voit myös luottaa omaan päätöksentekokykyysi ja viitata kintaalla hysterialle.

9) Vaatekaappisi sisältö muuttuu 

Äiti heittää hyvästit seksikkäille alusvaatteille ja tilalle tulevat tukevat alushousut. Myös verryttelyhousuista tulee olennainen osa vaatekaapin sisältöä ja ymmärrät, miksi äidit käyttävät usein leggingsejä.

10) Sinä selviät, kuten muutkin

Joskus voi tulla hetkiä, jolloin uskot vakaasti, että lapsesi tulee tarvitsemaan terapiaa kasvatustapojesi vuoksi. Huoli on kuitenkin turha. Riittää, että teet parhaasi. 

Artikkeli on uusinta vuodelta 2018.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat