Tapparan tähtiloiston takana huimaa jälkeä takova maalitykki paljastaa salansa: "Koitan vähän huijata"

Tappara välittömästi johtoon: Oiva Keskinen ja Nick Halloran rakentelevat, Petteri Puhakka naulaa takakulmalta 1:12
Petteri Puhakka laukoi ensimmäisessä finaalissa Tapparan avausosuman komean kuvion päätteeksi.

SM-liigan finaaleissa pelaavan Tapparan yksi kevään syömähampaista on lähes koko kauden yhdessä pelannut kolmosketju. Ketjun vasemmalla laidalla viilettää Petteri Puhakka, joka mättää maaleja tehtaan takuulla, vaikkei saa käytännössä lainkaan ylivoima-aikaa.

Neljättä kauttaan Tapparassa pelaava Puhakka laukoi runkosarjassa viime kauden tapaan 17 maalia ja paransi samalla piste-ennätystään, kun 58 ottelussa syntyivät tehot 17+15.

Pudotuspeleissä meno on jopa parantunut, kun Puhakan, Oiva Keskisen ja Nicholas Halloranin muodostama kolmosketju on noussut joukkueen kantavaksi voimaksi. Puhakka on kuudella maalillaan pudotuspelien maalipörssin kolmantena. Se, että Puhakka on tehnyt maalinsa ilman ylivoima-aikaa on huima osoitus Tapparan materiaalin laajuudesta.

Mitä maalin tekeminen vaatii?

Sanoisin, että oveluutta ehkä ennen kaikkea. Ei tarvitse aina olla kovin tai tarkin laukaus, mutta tarvitsee olla ovela. Itse pyrin aina ajattelemaan vähän, miten veskari katsoo, että minne luulisi monesti, että ammutaan ja sitten koitan vähän huijata ja ampua muualle.

Puhakka kertoo pohtineensa maalinteon saloja myös Tapparan maalivahtivalmentajan Aki Näykin kanssa ja saaneensa tältä hyviä oppeja viimeistelyyn.

Pyhäjoelta kotoisin oleva Puhakka siirtyi Tapparaan Kärppien junioreista kaudelle 2020–2021. Aika Tampereella on tuonut paitsi huimaa menestystä mestaruuksien muodossa, myös oppia joukkueen kokeneilta pelaajilta. Joukkueen menestyksen salaisuus on selkeä.

– Kaikki tietävät, mitä pitää tehdä. Voittaminen on aina se tärkeä asia. Sitten vasta tulevat muut. Kun tulin neljä vuotta sitten tänne, oli Peltolan "Jugi" (Jukka Peltola) ja Kuuselan "Krisse" (Kristian Kuusela), jotka näyttivät heti nuorelle pojalle, että miten täällä toimitaan ja pelataan. Siitä oli helppo katsoa mallia, seurata sivusta ja opetella itse siihen myös.

MTV Urheilun asiantuntja Pekka Saravo arvioi Puhakan, 23, kuten myös ketjukaverinsa, Tappara-kasvatti Oiva Keskisen, 20, olevan nöyriä, mutta röyhkeitä, kunnianhimoisia, työteliäitä ja fiksuja pelaajia, joilla on kova halua mennä eteenpäin ja kehittyä.

He ovat oivaltaneet sen, että paras reitti on auttaa joukkuetta menestymään ja nousta sieltä omilla taidoilla esiin ja pelata rohkeasti, Saravo sanoo.

Toi on aina hieno paketti, kun nöyryys ja röyhkeys osuvat samaan pakettiin.

Puhakka on ollut Tapparassa näkemässä suuren muutoksen, kun Jussi Tapolan aika vaihtui Rikard Grönborgin aikaan. Alla olevalla videolla Puhakka kertoo, kuinka Tapparan peliä on kauden aikana kehitetty Grönborgin komennossa uuteen muottiinsa. 

Tapparan salainen ase Petteri Puhakka tietää, mitä maalinteko vaatii: "Oveluutta ennen kaikkea" 7:46
Tapparan salainen ase Petteri Puhakka tietää, mitä maalinteko vaatii: "Oveluutta ennen kaikkea".

Lue myös:

    Uusimmat