Tiesitkö? Tappara-tähti Savinainen teki tällä upealla maalilla SM-liigahistoriaa

Tapparan johto kasvaa: Veli-Matti Savinainen nostaa kiekon rystyltä maalin kattoon 1:35
Veli-Matti Savinainen iski jälleen – osuma sinetöi SM-liigahistoriaa.

Tapparan konkari Veli-Matti Savinainen taituroi maanantain finaaliottelussa Tapparan toisen maalin. Savinaisen osuma sinetöi historiallisen SM-liigaennätyksen.

38-vuotias Savinainen sai ottelun puolivälissä kiekon ylivoimalla maalin eteen, eikä epäröinyt. Kiekko rystyltä todella taidokkaasti Pelicans-maalin kattoon.

Katso tyylikäs kaappi pääkuvan videolta!

Savinaisesta tuli maalin myötä SM-liigahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään maalin peräti viidessä peräkkäisessä finaaliottelussa. Edellisestä neljän finaaliottelun maaliputkestakin on jo 20 vuotta. Tempussa onnistui tuolloin Vladimir Machulda 

Käynnissä olevassa finaalisarjassa Savinainen on onnistunut verkkojen venyttämisessä kummassakin ottelussa, mutta putki alkoi jo viime keväänä. Tuolloin Savinainen osui kolmessa viimeisessä finaalissa putkeen.

Hyökkääjällä on mahdollisuus napata lähipäivinä nimiinsä lisääkin ennätyksiä. Pelicansia vastaan pelattava loppuottelusarja jatkuu keskiviikkona. Myös perjantaina pelataan varmasti.

Maalitehtailunsa lisäksi Savinainen on seitsemän playoff-ottelun mittaisessa pisteputkessa, sillä viime keväänä hän teki pisteitä jokaisessa viidessä finaalissa. Pisteputki kuuluu Liiga-historian pisimpiin, samaan lukemaan on yltänyt viisi muuta pelaajaa. Vain Raimo Summanen ja Kari Jalonen onnistuivat urallaan kerryttämään pidemmän, kahdeksan ottelun putken. 

Savinainen on tehnyt koko SM-liigauransa aikana nyt 11 maalia kuudessa finaalisarjassa. Hän on vain kahden loppuottelumaalin päässä tilaston kärkipaikasta, jota jakavat Arto Javanainen, Jukka Porvari ja Kari Jalonen.

Lue myös:

    Uusimmat