MTV Uutiset Malmössä massiivisten turvatoimien keskellä: Missä on perinteinen euroviisuhulina?

Viisuviikko alkaa jännittyneissä tunnelmissa 1:48
Viisuviikko alkaa jännittyneissä tunnelmissa

Etelä-Ruotsin Malmössä on vietetty tänään Euroviisujen avajaisia.

Viisuviikko huipentuu finaaliin lauantaina ja tiistaina selviää, pääseekö sinne Suomen Windows95man.

Osa yhteistyökumppaneista boikotoi viisuja, koska Gazassa sotaa käyvää Israelia ei ole vaatimuksista huolimatta suljettu ulos kilpailusta.

MTV Uutisten toimittaja Katja Lintunen seuraa tapahtumia kisapaikka Malmö Arenan ulkopuolella. Lintunen kertoo olevansa hieman yllättynyt siitä, että euroviisuhulinaa ei ole juurikaan näkynyt.

– Tottakai hulina tulee kasvamaan tämän viikon aikana. Avajaiset ovat keränneet aika paljon kritiikkiä sen vuoksi, että ne olivat hirveän vaatimattomat. Esimerkiksi Israelin edustaja ei ollut siellä paikalla.

Lintusen mukaan poliiseja näkyy sen sijaan paikalla paljon.

– Täällä kiertelee kävellen poliiseja ja myös partioautoja näkyy kiertelemässä.

Turvatoimet Malmössä ovat massiiviset mahdollisten terrori-iskujen varalta. Lintunen kertoo, että turvatoimet näkyvät muutenkin paljon katukuvassa. Tapahtumapaikkana toimivan Malmö-Arenan lähelle ei pääse.

– On laitettu betoniporsaita, että autot eivät pääse liikkumaan täällä. Sitten on laitettu aidat, on poliisin eristysnauhaa ja areenan ympäristössä pyörii jatkuvasti poliiseja. Kyllä täällä kovat turvatoimet on verrattuna esimerkiksi viime vuoteen, kun Liverpoolissa pääsi suoraan areenan eteen. Moni otti siellä selfieitä, mutta täällä ei selfieitä hirveästi oteta areenan edessä, ellei ole osatanut lippua. 

Lue myös:

    Uusimmat