Omenaraastekiisseli
Omenaraastekiisseli on ihana välipala tai jälkiruoka. Ota lapset mukaan kiisselin valmistukseen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4-6 annosta
- 1 l omenatäysmehua
- 3 rkl perunajauhoja
- ¾ dl sokeria
- ripaus kanelia tai kanelitanko
- 2-4 omenaa kuorittuna ja raastettuna
Valmistusohje
Mittaa omenamehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Lisää myös ripaus kanelia tai kanelitanko.
Kiehauta, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa, mutta älä keitä.
Kuori omenat ja raasta ne. Lisää omenaraaste hieman jäähtyneen kiisselin joukkoon. Tarkista maku. Ripottele pinnalle hieman sokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti