Kokonaisena paistettuja omenoita vaniljakastikkeella

Tästä jälkiruoasta tulee kaikkein maukkainta, jos käytät kiinteitä, happamia omenoita.

Neljälle

  • 4 omenaa
  • ¾ dl raakaruokosokeria
  • 2 maustemittaa jauhettua kanelia
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • vaniljakastiketta
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Aseta omenat seisomaan uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Laita jokaiselle omenalle voinokare.

2. Kypsennä uunissa n. 10 minuuttia.

3. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!