Sitruunaomenat toffeekastikkeella

Oikein hyvää!

Neljälle

  • 4 isoa, vihreää omenaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 50 g jauhettuja manteleita

Kastike

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mantelijauhe ja sitruunankuori. Poista omenista kodat mutta jätä pohjat ehjiksi. Täytä ne manteliseoksella ja laita uunivuokaan.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle, paista kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee. Kaada kastike omenoille niiden tullessa uunista, tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat