Sitruunaomenat toffeekastikkeella
Julkaistu
Oikein hyvää!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa, vihreää omenaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 50 g jauhettuja manteleita
Kastike
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl siirappia
- 1 rkl voita
- 1 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mantelijauhe ja sitruunankuori. Poista omenista kodat mutta jätä pohjat ehjiksi. Täytä ne manteliseoksella ja laita uunivuokaan.
2. Laita vuoka uunin keskitasolle, paista kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä.
3. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee. Kaada kastike omenoille niiden tullessa uunista, tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät