Omenariisi

Tämä omenajälkiruoka maistuu parhaimmalta, jos se valmistetaan tuoksuvista, ohutkuorisista kotimaisista omenoista. Tämä on kunnon vanhanajan jälkiruoka, joka sopii hyvin päivällisen loppuun.

Neljälle

  • 1 dl riisiä
  • 3 dl vettä
  • 4-6 hapanta omenaa
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • kanelia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl omenasosetta
  • 2-3 rkl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuori omenat, poista kodat ja kuutioi pieneksi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, kun riisi on lähes kypsää, lisää omenakuutiot, vaniljasokeri ja hieman kanelia.

2. Anna kaiken kiehua kunnes riisi on täysin pehmeää ja omenakuutiotkin ovat pehmenneet. Maista, mausta tarvittaessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele riisiin.

3. Kuumenna omenasose ja viini. Asettele omenariisi lautasille tai tarjoilukulhoon ja tarjoile lämpimän omenasoseen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!