Höyryomenat
Helppo ja nopea, mikroaaltouunissa valmistuva jälkiruoka ovat höyrykääreessä kypsennetyt omenat. Pehmeäksi kypsytetyt omenat maustetaan vaahterasiirapilla, mantelimassalla ja kanelilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 2-3 omenaa
- mantelimassaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- kanelia
Valmistusohje
Kuori omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat kolmeen tai neljään lohkoon, omenan koosta riippuen ja laita lohkot höyrykääreeseen. Lisää omenoiden päälle vaahterasiirappia sekä kanelia ja nosta nokare mantelimassaa jokaiselle lohkolle.
Aseta kääre mikroon ja kuumenna täydellä teholla kolme minuuttia. Tarkista kypsyys. Omenoiden tulee pysyä lohkon muodossa ja olla pehmeitä.
Tarjolle vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät