Omenahilloke
Julkaistu
Omenahilloke on hyvä omenasadon ajan välipala tai virkistävä jälkiruoka. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4-5 kiinteää, hapanta omenaa
- 5 dl vettä
- 3 dl sokeria
- sitruuna
- 1 rkl perunajauhoja
Lisäksi
- kuohukermaa
- vaniliinisokeria
- kanelia
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Keitä vettä sokerin kanssa parin minuutin ajan.
2. Pane veteen omenalohkot ja muutama tippa sitruunamehua. Keitä matalalla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita suurus hillokkeeseen. Anna hillokkeen jähmettyä.
3. Vispaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Tarjoa hillokkaan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin