Päärynät appelsiinikastikkeessa
Julkaistu
Tämä on ketterä jälkiruoka, jonka voit toki tarjoilla myös jäätelön kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 6 päärynänpuolikasta (säilykepäärynöitä)
- 2 dl appelsiinimehua
- 2 rkl hunajaa
- 3 rkl hienonnettua pistaasipähkinää
- 3 dl kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Sulata hunaja paistokasarissa ja lisää mehu. Keitä kokoon hiljalleen, lisää tarvittaessa hedelmälientä purkista. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri.
3. Lisää päärynät kermavaahtoon, kaada päälle kastike ja ripottele päälle pistaasirouhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin