Upea kutsu Hyundain riveistä – Teemu Suninen on "pelonsekaisin tuntein"

Teemu Suninen ajaa Emil Lindholmin etuautoa Kroatian MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Suomalaiskuskeista tällä viikolla käytävässä Kroatian osakilpailussa kaasuttelevat Rally2-ajokein Toyotan Sami Pajari, Skodan Lauri Joona sekä Hyundain Emil Lindholm. Kokenut kuljettaja Teemu Suninen kertoo ajavansa Lindholmin etuautoa eli menopeliä, jolla selvitellään ennen pätkiä muuttuneiden keli- ja tieolosuhteiden kaltaisia tekijöitä.

Myös MTV Urheilun asiantuntijana toimiva Suninen hyppää etuautotehtävään "pelonsekaisin tuntein".

– Se on iso, tärkeä kunniatehtävä. Siinä mielessä hieno juttu, että Emil halusi kutsua, Suninen sanoittaa.

– Se kuvastaa ehkä myös tietyissä määrin kuljettajien välistä luottamusta. Vaikka olemme kilpailijoita toisillemme, voimme olla samassa tiimissä ja tehdä töitä hyvin. Toivotaan, että siellä tulee meidän puoleltamme onnistuminen.

Lindholm ajaa Kroatian asvalttirallissa moottoripäivitetyllä Hyundailla. Suninen odottaa kiinnostuneena, mihin suuntaan Hyundai menee.

–  On lisäksi mielenkiintoista katsoa Pajarin osalta, mikä suorituskyky Toyotalla on. Uskon, että molemmat pojat ovat koettamassa ajaa podiumin kylkeen. He ovat lähellä voittotaistelua ja miksei voittoakin, jos sattuu meno maistumaan, Suninen ruotii.

"Siinä on sellainen riski"

Ott Tänakin alkukausi Hyundailla on ollut äärimmäisen synkkä – "Noita ei saa mestarille tulla" 2:23
Video: Teemu Suninen ja Jari Ketomaa puivat Ott Tänakin tilannetta kriittisesti Kenian MM-rallin yhteydessä.

Sunisen itsensäkin on määrä ajaa myöhemmin tällä kaudella WRC2-luokan osakilpailuja Hyundailla, jonka riveissä suomalainen ajoi viime vuonna myös Rally1-autoa. Lindholmin etuautoon hyppääminen voi hyödyttää paitsi Lindholmia myös Sunista.

– Kyllä minä uskon, että tiimityöskentely voi vielä parantua ja hioutua mitä enemmän pääsemme tekemään hommia yhdessä. Olen antamassa omia näkökulmiani kelinuoteista ja ehkä nuottiakin pystyn kommentoimaan.

– Sama toisinpäin: minun on pakko tutustua Emilin nuottiin hyvin, että pystyn kelinuotteja sinne laittamaan. Siinä on sellainen riski, että molemmat voivat toisiltaan oppia.

Lindholmilla on tältä WRC2-kaudelta toistaiseksi vyöllään Ruotsin rallin seitsemäs sija.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat